Information till nya studenter i Engelska

Funderar du på att läsa någon av våra kurser i engelska? Här får du svar på vanliga frågor som hur man hittar mer information om en kurs.

Ska du läsa någon av våra kurser den här terminen?

Genom att logga in som gäst i Learn kan du se nyheter och kursinformation, när kursen startar, aktuell litteraturlista och schema. Det enklaste sättet att hitta till rätt rum är att söka på kurskoden eller kursens namn här på hemsidan. Från kurssidan kan du sedan klicka dig vidare till "besök kursrummet som gäst".

Hitta in i kursrummet

Bild av hur länken till Learn ser ut

För information om när en specifik kurs börjar behöver du logga in i vår lärplattform Learn . Kursrummen i Learn öppnas när du registrerat dig på kursen, vilket du kan göra två veckor före kursstart. Innan du registrerar dig kan du logga in som gäst i kursrummet, då får du tillgång till schema, litteraturlista och annan information som är viktigt att ta del av innan kursstarten. För att logga in som gäst behöver du söka på kursen via sökfunktionen här på hemsidan, och från kursens sida kan du sedan välja "besök kursrum som gäst". En del kurser har flera kurstillfällen, så tänk på att välja rätt kurstillfälle så att du kommer till rätt rum i Learn.

De olika nivåerna

Grundnivå

Utbildningen på grundnivå bygger på de kunskaper som du har med dig från gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper. Du kan se vilka förkunskapskrav en kurs har genom att läsa kursplanen.

Avancerad nivå

Utbildningen på avancerad nivå (MA-level) bygger på de kunskaper som du får på grundnivå, och därför har kurserna på avancerad nivå har ofta specifika förkunskapskrav. Vi erbjuder kurser på avancerad nivå inom både tillämpad lingvistik och engelskspråkig litteratur.

Vanliga frågor (FAQ)

Senast granskad:
Senast granskad: