Kunskap gör skillnad – hitta din utbildning

 

Historier från Högskolan Dalarna

Trots att Tommy hade det svårt i skolan som barn så vågade han senare i livet ge studierna en chans. Idag är han byggarbetsledare och stolt över sin utbildning på Högskolan Dalarna!

Se syntolkad version av Story Of My Life – Tommy

Lama drömde om att bli journalist men tvingades avbryta studierna när kriget bröt ut i Syrien. I Sverige läste hon på Film- och TV-programmet på Högskolan Dalarna och jobbar idag på SVT. Man ska aldrig sluta drömma.

Se syntolkad version av Story Of My Life – Lama

Våra utbildningar ger dig god chans till drömjobbet efter avslutade studier. 

Se syntolkad version av filmen om våra utbildningar
 

Anders fick både sitt drömjobb inom Employer branding och hittade kärleken genom att utbilda sig vid Högskolan Dalarna. Studierna förändrade hans liv!

Se syntolkad version av filmen om Anders

Elins högskolestudier gav mersmak. Hon vidareutbildade sig och nu forskar och undervisar hon vid Högskolan Dalarna. Studierna förändrade hennes liv på flera sätt!

Se syntolkad version av filmen om Elin

Biblioteket är en viktig plats för dina studier. Vårt har korats till världens bästa högskolebyggnad. Upplev en studiemiljö i världsklass.

Se syntolkad version av filmen om biblioteket

Närheten mellan forskning och utbildning

Närheten mellan forskning och utbildning gör din utbildning ännu bättre. Det ökar dina chanser att hitta drömjobbet efter studierna.

Språk öppnar många dörrar

Våra språkutbildningar är nätbaserade. Det gör att du kan befinna dig var som helst i världen när du studerar. Du kanske vill vässa dina karriärmöjligheter eller helt enkelt bara kunna förstå och tala ett annat språk när du reser. Vi erbjuder utbildning inom tolv olika språk, från nybörjare till magisternivå. Här berättar lärare och studenter från olika håll i världen om hur det är att studera språk hos oss.

Se syntolkad version av filmen om våra språkutbildningar

Här möts forskning, utbildning och samverkan

Våra utbildningar är skapade för att möta framtidens utmaningar. Här möts forskning, utbildning och samverkan med näringslivet och andra organisationer på ett sätt som ökar chanserna för våra studenter att hitta sitt drömjobb efter utbildningen.

Film- och TV

Starka nätverk i mediebranschen, forskning som kommer studenterna till nytta och utrustning i världsklass. Här berättar engagerade lärare och motiverade studenter om hur det är att studera film och TV på Högskolan Dalarna.

Se syntolkad version av filmen om Film- och TV-produktion

Byggteknik

Nära samverkan med byggföretag, spännande forskningsprojekt där studenterna deltar och stöttande lärare. Här får du veta mer om hur det är att studera till högskoleingenjör på Högskolan Dalarna.

Se syntolkad version av filmen om Byggteknik

Personal- och arbetsliv

En utbildning med närhet till forskning och med många praktiska moment som utförs i samverkan med verksamheter utanför högskolan. Programmet förbereder studenterna för arbeten inom till exempel HR och personalområdet. I filmen berättar nuvarande och tidigare studenter mer.

Se syntolkad version av filmen Personal- och arbetsliv

Börja studera

Studera hos oss

Studieverktyg

Under dina studier använder du flera digitala verktyg.

Studieverktyg