Förbättra dina sökresultat

Via sökfunktionen på du.se kan du söka på många av de resurser som finns på Högskolan Dalarnas webbplats, det inkluderar webbsidor, utbildningar, personal och nyheter. Här är några tips för att få en bättre sökupplevelse.

Sök på synonymer

Om din sökning inte ger det resultat du förväntar dig kan du pröva att söka på synonymer. Ju mer specifikt ordet är för den sida du söker efter desto större chans är det att det kommer högt upp i resultatlistan.

Avgränsa sökningen

Om du får många träffar när du söker kan du avgränsa sökningen genom att använda filtren på sidan. Det är också möjligt att t.ex. på facetten utbildning göra en sökning utan att skriva in ett sökord i sökrutan och istället helt använda filtren för att hitta fram till det resultat du letar efter.

Andra söktjänster

Sökrutan på du.se söker igenom mycket av innehållet som finns publicerat på webbplatsen, men inte allt. Mer specialiserade söktjänster hittar du i listan "Andra söktjänster". Den hittar du dels direkt under sökrutan när du fält ner sökrutan i sidhuvudet, och dels längst ner på söksidan.

Under Andra söktjänster hittar du sökfunktioner för:

Senast granskad:
Senast granskad: