Anmälan och antagning

Vill du läsa en utbildning hos oss på Högskolan Dalarna? Då behöver du först anmäla dig och antas till utbildningen. Här hittar du information om hur processen går till.

Anmälan till högskolans utbildningar görs på antagning.se där du också kan följa din anmälan, läsa kontrollbesked och antagningsbesked.

Välj en utbildning

Hos oss kan du läsa kurser, kurspaket och program. Behöver du hjälp med att hitta eller välja en utbildning kan du kontakta Studie- och karriärvägledningen

Gör din anmälan

Anmälan till alla kurser och program görs via antagning.se. När utbildningen är sökbar går den att välja på antagning.se. 

Här hittar du information om hur du anmäler dig

Viktiga datum som rör antagningen finns på antagning.se

Behörighet och urval

För att kunna antas till högskole- och universitetsutbildning behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav. Är du behörig ingår du i urvalsprocessen där det avgörs vilka sökanden som får plats på utbildningen.

Här kan du läsa mer om behörighet

Funderar du på hur urvalsprocessen går till? Läs om urvalsprocessen här

Lokal antagningsordning

Den lokala antagningsordningen styrs av nationella regler såväl som de lokala regler som gäller vid just Högskolan Dalarna.

Den lokala antagningsordningen regleras av Högskoleförordningen (1993:100).

Antagningsordning för Högskolan Dalarna - utbildning på grundnivå och avancerad nivå (Gäller fr o m antagningsomgång sommar/hösten 2020) (PDF)

Antagningsordning för Högskolan Dalarna - utbildning på grundnivå och avancerad nivå (Gäller fr o m antagningsomgång sommar/hösten 2021) (PDF)

Reservplats

Du kan komma in på en reservplats om någon som blivit antagen till en utbildning tackat nej till sin plats. Utifrån resultatet i urvalet kallas reserver i tur och ordning.

Till sidan Reservplats

Anstånd - skjuta upp studiestarten

Om du är antagen till en utbildning men inte kan börja har du möjlighet att ansöka om att få skjuta upp studiestarten till nästa tillfälle utbildningen börjar.

Till sidan Anstånd - skjuta upp studiestarten

Antagning till senare del av program

För att kunna bli antagen till senare del av ett program måste du uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde till programmets första termin samt ha läst kurser motsvarade programmets tidigare terminer (minst 30 högskolepoäng). Vilka program som går att söka utannonseras inför varje antagningsomgång.

Till sidan Antagning till senare del av program

 

 

Senast granskad:
Kontakt
Support
Senast granskad: