Japanska

Även om japanska i första hand talas i Japan är kunskaper i språket vanliga bland många människor i östra Asien. Landet är inte bara en ekonomisk stormakt; både den japanska ungdomskulturen och landets mer traditionella kulturformer är idag populära i stora delar av världen.

Språkkunskaper öppnar nya dörrar

Japanskan är ett språk som talas och studeras av allt fler människor runt om i världen. Det japanska språket har blivit ett av de stora språken i Asien och Australien men också allt viktigare i Europa och Amerika. Kunskap i japanska är en värdefull tillgång i en yrkeskarriär. Japan har länge varit en av världens största ekonomier och bjuder på stora möjligheter inom nära nog vilket yrkesområde som helst. Vare sig man vill syssla med internationell handel eller programmering, drömmer om en karriär som artist eller serietecknare, är kunskap i japanska en värdefull merit.

Japan är ett fascinerande land att utforska och kulturen har alltmer kommit att bli en del av vår egen. Vare sig man läser manga eller haiku-poesi, ser på anime eller tv-dramer, spelar dataspel eller tränar karate, öppnar kunskap i japanska nya världar. Med språket i bagaget kan du följa de vägar som leder bortom de kända turistmålen, där du upptäcker att Japan inte bara är ett land utan flera.

Våra kurser i japanska

Vid Högskolan Dalarna kan man studera japanska från nybörjarnivå till grundnivå. I våra kurser fokuserar vi på aktiv språkanvändning och kommunikation och det finns möjlighet att specialisera sig inom översättningsvetenskap, lingvistik, kulturantropologi eller litteratur. 

Alla våra kurser sker nätbaserat. Man kan därför delta i dem var man än befinner sig. Även om undervisningen är nätbaserad ges lektionerna i realtid, med mycket direkt interaktion med läraren och de andra studenterna. Vi undervisar i små grupper och fokuserar på aktiv språkanvändning och kommunikation. 

Läs vidare på japanskans ämnessida för mer information om hur kurserna förhåller sig till varandra. 

Studera utomlands

Studerar du japanska på Högskolan Dalarna kan du söka till utbytesstudier i Japan - Dalarna i världen. Vi har för närvarande utbytesavtal med tre universitet i Japan: Kansai Gaidai University i Osaka, Miyagi University of Education i Sendai, Kanda University of International Studies i Chiba och Ochanomizu University i Tokyo.

Examen

Högskolan Dalarna har rätt att utfärda kandidatexamen med japanska som huvudområde.

Kurser och kurspaket

Har tillfällen öppna för anmälan
Har tillfällen öppna för anmälan

Andra kurser inom ämnet

Här kan du även hitta kursplaner till kurser som inte är aktuella för denna sökomgång. 

Ämnessida

För mer information besök ämnessida Japanska

Senast granskad:
Senast granskad: