Italienska

Italienska talas av nästan 70 miljoner människor i Italien och i den italienska delen av Schweiz. I hela världen talas italienska av cirka 200 miljoner människor.

Språkkunskaper öppnar nya dörrar

Italienska språket förknippas med kultur, musik, konst, mode, design, fotboll och god mat. Men Italien är även världens sjätte största industrin.

Italienskan fick sitt genombrott som litterärt språk på 1300-talet med de stora författarna Dante Alighieri, Francesco Petrarca och Giovanni Boccaccio. Italien har sex nobelpristagare i litteratur och att kunna ta del av deras verk på originalspråk är en upplevelse. 

Våra kurser i italienska

Ämnet italienska vid Högskolan Dalarna var först i Sverige med att erbjuda helt nätbaserade kurser i italienska. Det innebär att du kan studera var du än befinner sig. Även om undervisningen är nätbaserad ges lektionerna i realtid, med mycket direkt interaktion med läraren och de andra studenterna. 

Alla våra lärare kommer ursprungligen från Italien och alla har utbildning på forskarnivå, vilket borgar för en kvalitativ och bred språkutbildning, som ger mycket goda kunskaper i italienska språket och litteraturen samt i Italiens kultur och historia.

Se även "vanliga frågor" på ämnessidan Italienska

Studera utomlands

Inom Erasmusprogrammet erbjuder vi dig möjlighet att studera vid något av våra partneruniversitet i Europa.

Examen

För närvarande utfärdar Högskolan Dalarna inte filosofie kandidatexamen med italienska som huvudämne.

Har tillfällen öppna för anmälan

Ämnessida

För mer information besök ämnessidan Italienska

Senast granskad:
Senast granskad: