Kinesiska

Kinesiska är världens mest talade språk, och Kina blir en allt viktigare affärspartner på världsmarknaden. Vid Högskolan Dalarna har vi ett varierat kursutbud inom ämnet kinesiska som ger fantastiska möjligheter att lära känna denna jätte till land.

Språkkunskaper öppnar nya dörrar

Att studera kinesiska ger dig kulturell insikt och möjlighet att öppna dörren till enorma affärsmöjligheter. Kina är världens största tillverkningsekonomi och exportör av varor. Det är också världens snabbast växande konsumentmarknad och näst största importör av varor. 

Med tusentals år gammal historia är kinesisk kultur oändligt fascinerande. Oavsett om dina intressen är historia, arkitektur, musik eller mat, kommer kunskap i mandarin att berika din förståelse för kinesisk kultur. 

Våra kurser i kinesiska

Det finns kurser som inriktar sig speciellt på kinesiska för affärslivet, för den som behöver detta i sin yrkesroll. På lite högre nivåer kan man fördjupa sig i litteratur och kultur vi har flera partneruniversitet i Kina vilket gör att du kan studera i Kina som utbytesstudent. Det ger en unik chans att uppleva språket och kulturen i sitt rätta sammanhang.

Alla våra kurser sker nätbaserat. Man kan därför delta i dem var man än befinner sig. Även om undervisningen är nätbaserad ges lektionerna i realtid, med mycket direkt interaktion med läraren och de andra studenterna.

Många av våra lärare kommer ursprungligen från Kina, vilket lägger grund för en genuin språkupplevelse. Kinesiska undervisas vid Högskolan Dalarna från nybörjarnivå upp till kandidatnivå. 

Du kan också läsa kinesiska inom ämneslärarutbildningen.

Studera utomlands

Alla som studerar vid Högskolan Dalarna har rätt att söka till utbytesprogrammen mellan Högskolan och våra partneruniversitet i Kina. I dagsläget har vi fem partneruniversitet i Kina, Beijing Jiaotong University, Guangxi Normal University, Tianjin University of Finance and Economics, Yunnan Normal University, och Beijing Normal University. Vi har dessutom två partneruniversitet på Taiwan, Wenzao Ursuline University of Languages och Tunghai University. 

Examen

Högskolan Dalarna har rätt att utfärda kandidatexamen med kinesiska som huvudområde. Du kan även avlägga ämneslärarexamen mot 7-9 eller gymnasiet i kinesiska. 

Kurser och kurspaket

Har tillfällen öppna för anmälan
Har tillfällen öppna för anmälan

Andra kurser inom ämnet

Här kan du även hitta kursplaner till kurser som inte är aktuella för denna sökomgång. 

Ämnessida

För mer information besök ämnessidan Kinesiska

Ämnesföreträdare

Senast granskad:
Senast granskad: