Nyheter

RSS
Visa som:
Flerfamiljshus, trädgård och människor på ett torg.
3 november invigs forskarskolan "Future-Proof Cities" vid Högskolan Dalarna, Högskolan i Gävle och Mälardalens Högskola. En unik satsning där forskare tillsammans med näringslivet och samhällsplaneringen direkt ska implementera lösningar för en hållbar stadsutveckling.
Nyhet
Besöksnäringen i Dalarna summerar en vår och sommar hårt ansatt av coronapandemin.
Nyhet
Malin Karlsson, projektledare på Energikompetenscentrum, EKC, på plats nummer 15.
Genusfrågan är en viktig grund i Högskolan Dalarnas projekt Energiinnovation. Med den bakgrunden blev projektledare Malin Karlsson inbjuden till Bryssel för att berätta mer.
Nyhet
Många glada miner under KTP-dagen 2019.
Högskolan Dalarnas modell med att matcha nyutexaminerade studenter med företag för att driva utvecklingsprojekt kan bli aktuell på flera lärosäten.
Nyhet
Workshopen hölls av Johan Kostela, samverkansstrateg och Sigrid Saveljeff, vicerektor vid Högskolan Dalarna.
En workshop kring lärosätens roll i innovationssystemen samt en presentation av KTP – det bidrog Högskolan Dalarna med på HSS-konferensen den 9-10 maj.
Nyhet
Från vänster Robin Andersson Malmros, Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, Jonas Stier, forskningsledare interkulturella studier Högskolan Dalarna, Einar Botten, Spendrups, Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister och Magnus Ström, ABB Ludvika.
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är just nu på besök i Dalarna för att diskutera med olika aktörer, däribland Högskolan Dalarna, hur man kan arbeta förebyggande mot högerextremism.
Nyhet
Tre män och tre kvinnor
Under tisdagen besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Smedjebacken bland annat för samtal om besöksnäringsutveckling och den förstudie som utförts av Centrum för besöksnäringsforskning, CeTLer vid Högskolan Dalarna om naturturismens framtid i området Malungsbo Kloten.
Nyhet
Åke Persson och Lars Lindblom
Åke Persson på ByggDialog Dalarna ser fram emot ett utvecklat samarbete med Energikompetenscentrum (EKC) på Högskolan Dalarna. Han får medhåll av Hans Ersson på EKC. Anledningen till de muntra orden är nya gemensamma lokaler som invigdes på Högskolan Dalarnas campus i Borlänge under torsdagen.
Nyhet
Årets öppna föreläsningar vid Högskolan Dalarna kommer i form av panelsamtal att beröra aspekterna av klimatförändringar, migration, den ekonomiska modellen och ett hållbart arbetsliv.
Nyhet
Erik Backman och Richard Tinning
Under förra veckan hade Högskolan Dalarna besök från Australien. Professor emeritus Richard Tinning från University of Queensland var på plats och höll föreläsningar och seminarium inom idrott och hälsa.
Nyhet
Publicerad
Kategorier