Klass 8 A från Lillhagsskolan vann Teknikåttans regiontävling

Åttondeklassare från Dalarna och Gävleborg samlades under en heldag på Högskolan Dalarna och tävlade i frågor om teknik, naturvetenskap och matematik.
En grupp människor i en trappa.
Vinnare av Teknikåttans regiontävling, klass 8 A från Lillhagsskolan

Allra bäst gick det för klass 8 A från Lillhagsskolan i Gävle som kammade hem 10 000 kronor till klasskassan samt en plats i riksfinalen.

- Allt var roligt. Vi vann! säger elever från den vinnande klassen. 

Om Teknikåttan

Teknikåttan är en nationell frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta. Syftet med tävlingen är att öka intresset för teknik, matematik och naturvetenskap samt stimulera elevernas kreativitet, uppfinningsförmåga och stärka deras självförtroende.

Frågor och praktiska uppgifter inom ramen för Teknikåttan är konstruerade så att de ska följa läroplanen och möta de förmågor som beskrivs där. Materialet är framtaget av pedagoger och forskare knutna till deltagande lärosäten. Lärare har möjlighet att fritt använda tidigare års frågor i sin undervisning i teknik, matematik och naturvetenskap.

Två personer. En person mäter med en tumstock.
Domare mäter två av bidragen i stabilt bygge.

Högskolan Dalarna årets värd

Högskolan Dalarna var värd för årets regiontävling och bjöd in elever och lärare från regionens sex bästa klasser till Campus i Falun. Klasserna har deltagit i tre olika tävlingar: spelkort, stabilt bygge och klimatspelet.

Resultat från regiontävlingen

  1. 8 A Lillhagsskolan (Gävle)
  2. 8 B Västra skolan (Falun)
  3. 8.3 Alirskolan (Bollnäs)
  4. 8 B Murgårdsskolan (Sandviken)
  5. 8 D Djuråsskolan (Gagnef)
  6. 8 A Maserskolan (Borlänge)
Kontakt
Röde Nyström
Projektledare
Senast granskad:
Senast granskad: