Nyheter

RSS
Visa som:
Mediehuset
Högskolan Dalarnas studenter vinner pris för Bästa klipp, Bästa huvudroll samt ett hederspris vid Sveriges Kortfilmfestival i Filmskoleklassen.
Nyhet
Med anledning av regeringens rekommendation kommer all undervisning på Högskolan Dalarna att från och med onsdag 18 mars ske nätbaserat. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.
Nyhet
Folkhälsomyndigheten har den 11 mars i en hemställan till regeringen föreslagit att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tills vidare inte får hållas. Detta gäller för sammankomster för mer än 500 personer och gäller hela landet.
Nyhet
Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är från vänster Peter Huld, Fartun Nuur, Amanda Jonsson och Jerry Norlin
Fyra studenter vid Högskolan Dalarna har tilldelats ett stipendium på 20 000 kronor var. Stipendiet delas ut gemensamt av fjorton företag verksamma i Borlänge och Falun i samarbete med Dalarnas studentkår.
Nyhet
När Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) presenterade en lista på de 100 mest inflytelserika forskarna inom hållbar konkurrenskraft, finns två forskningsprojekt med totalt elva forskare från Högskolan Dalarna med.
Nyhet
På bilden syns tre män i närbild. De tre är Arend Hintze, professor i mikrodataanalys klädd i röd skjorta. Thomas Strandberg, professor i socialt arbete, klädd i svart kavaj och vit skjorta med pullover och Yves Rybarczyk också han professor i mikrodataanalys. Yves bär en grå kavja med en svart t-shirt under.
De tre som förstärker lärosätet med sin kompetens är Arend Hintze, professor i mikrodataanalys, Thomas Strandberg, professor i socialt arbete och Yves Rybarczyk också han professor i mikrodataanalys.
Nyhet
Två män och fem kvinnor, som samtliga är riksdagsledemöter, står uppställda i ett klassrum och ler in i kameran. Med på fotot också Högskolan Dalarnas rektor Martin Norsell, som tog hand om besöket.
Sju socialdemokrater från riksdagens utbildningsutskott besökte under fredagen lärosätet. Syftet var att få höra mer om bland annat vår integrerade lärarutbildning och vårt samverkansprojekt KTP.
Nyhet
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har idag publicerat resultatet av sina utvärderingar av Sveriges ämneslärarutbildningar, vilka bedrivs på sammanlagt 27 olika lärosäten.
Nyhet
Ljungbersfonden har tilldelat Teknikåttan i Dalarna och Gävleborg 1 530 000 kr under tre år för att väcka intresse för elever i grundskolans årskurs åtta att studera teknik och natur ämnen.
Nyhet
Studenter på scen
– Tufft men roligt! Så sammanfattar några av de nya studenterna vid Högskolan Dalarna sina förväntningar. På måndagen var det upprop för de nya programmen, som började med en gemensam välkomstceremoni.
Nyhet
Publicerad
Kategorier