Nyheter

RSS
Visa som:
Malin Karlsson, projektledare på Energikompetenscentrum, EKC, på plats nummer 15.
Genusfrågan är en viktig grund i Högskolan Dalarnas projekt Energiinnovation. Med den bakgrunden blev projektledare Malin Karlsson, inbjuden till Bryssel för att berätta mer.
Nyhet
Många glada miner under KTP-dagen 2019.
Högskolan Dalarnas modell med att matcha nyutexaminerade studenter med företag för att driva utvecklingsprojekt kan bli aktuell på flera lärosäten.
Nyhet
Workshopen hölls av Johan Kostela, samverkansstrateg och Sigrid Saveljeff, vicerektor vid Högskolan Dalarna.
En workshop kring lärosätens roll i innovationssystemen samt en presentation av KTP – det bidrog Högskolan Dalarna med på HSS-konferensen den 9-10 maj.
Nyhet
Från vänster Robin Andersson Malmros, Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, Jonas Stier, forskningsledare interkulturella studier Högskolan Dalarna, Einar Botten, Spendrups, Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister och Magnus Ström, ABB Ludvika.
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är just nu på besök i Dalarna för att diskutera med olika aktörer, däribland Högskolan Dalarna, hur man kan arbeta förebyggande mot högerextremism.
Nyhet
Maja Hagerman.
"Trådarna i väven" – det är titeln på Maja Hagermans kritikerrosade nya bok som tar upp jakten på vårt svenska kulturarv.
Nyhet
Charlotte Lindgren, till vänster, tar emot ett smycke i silver av kommitténs ordförande Helga Skeidsvoll.
Charlotte Lindgren, lektor i franska på Högskolan Dalarna, har tilldelats Sweden States Pedagogiska pris 2019.
Nyhet
Högskolan Dalarna står denna vårtermin värdar för det internationella samarbetet Svebinar där lettiska och finländska studenter kommit till Dalarna för att utveckla sin svenska.
”Heter det en eller ett uppgift?” En fråga som hördes då svenska språket stod på schemat för de finländska och lettiska studenter som just nu besöker Högskolan Dalarna i det internationella utbytesprojektet Svebinar.
Nyhet
Tre män och tre kvinnor
Under tisdagen besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Smedjebacken bland annat för samtal om besöksnäringsutveckling och den förstudie som utförts av Centrum för besöksnäringsforskning, CeTLer vid Högskolan Dalarna om naturturismens framtid i området Malungsbo Kloten.
Nyhet
Protoyp av Eximus 4.
Lättare, nya tekniska lösningar och mer aerodynamisk beskriver Högskolan Dalarnas nya farkost Eximus 4. Om bara några veckor står den redo när det är tävlingsdags i Delsbo.
Nyhet
Joycelyn Laryea ser fram emot att komma till Dalarna i höst.
Joycelyn Laryea från Ghana är en av sju personer som tilldelats ett stipendium från Svenska institutet för att studera vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Publicerad
Kategorier