Nyheter

RSS
Visa som:
Ljungbersfonden har tilldelat Teknikåttan i Dalarna och Gävleborg 1 530 000 kr under tre år för att väcka intresse för elever i grundskolans årskurs åtta att studera teknik och natur ämnen.
Nyhet
Studenter på scen
– Tufft men roligt! Så sammanfattar några av de nya studenterna vid Högskolan Dalarna sina förväntningar. På måndagen var det upprop för de nya programmen, som började med en gemensam välkomstceremoni.
Nyhet
Rektor avtackar en student
Till tonerna av folkmusik tågade på fredagseftermiddagen 300 av högskolans studenter in i arenan på Lugnet där en högtidlig avslutningsceremoni hölls, med tal av både landshövding och rektor.
Nyhet
Ing-Marie Andersson vid Högskolan Dalarna tilldelas 2 983 000 kronor av AFA Försäkring för att utveckla metoder för ett systematiskt arbetsmiljöarbete i hästnäringen.
Nyhet
Judiska kvinnor vid massakern i Liepaja, Lettland
En svartvit bild tagen av en nazist vid en massaker i Baltikum under andra världskriget. Den är upprinnelsen till en internationell 360-film som ska ta tittaren tillbaka i historien.
Nyhet
Skiss ny campusbyggnad
Sedan 2018 har högskolan inventerat och analyserat framtidens lokal- och utvecklingbehov. Nu är hyresavtalet för etableringen av campus i Liljanhuset i centrala Borlänge tecknat.
Nyhet
Maria Jansdotter Samuelsson
Maria Jansdotter Samuelsson, idag verksam vid Karlstads universitet, är ny akademichef för Utbildning, hälsa och samhälle vid Högskolan Dalarna från och med 1 januari 2020.
Nyhet
Albina Pashkevich, docent i turismvetenskap vid Högskolan Dalarna har tillsammans med forskare från sex andra universitet/forskningsinstitut beviljats en miljon NOK för delprojektet "Sustainable Arctic Cruise Communities: from practice to governance".
Nyhet
Studenterna Sanna Nyhem, Linköpings universitet och Hanna Andersson, Högskolan Dalarna vann årets Personalvetar-SM
Feedbackkultur och digitaliserad kandidatprocess var två av nyckeltermerna som gav studenterna Hanna Andersson, Högskolan Dalarna och Sanna Nyhem, Linköpings universitet en förstaplats i Personalvetar-SM 2019 i Stockholm.
Nyhet
Tisdagen den 17 december beslutade styrelsen för Högskolan Dalarna om en strategi för utbildning och forskning.
Nyhet
Publicerad
Kategorier