Nyheter

RSS
Visa som:
Anna Ehrenberg, professor i omvårdnad, och Lena Dahlberg, docent i socialt arbete, har blivit invalda i SBU:s nyinstiftade vetenskapliga råd. Rådet ska stödja myndighetens arbete och långsiktiga utveckling.
Nyhet
Dalarnas studentradio på plats i "buren"
Glädje, gemenskap och över 16 000 kronor. Så sammanfattar Högskolan Dalarnas studentradio sin insamling till Musikhjälpen.
Nyhet
Docenterna Carl Olsmats och Jörgen Elbe skriver i en debattartikel i Universitetsläraren om att fel, missförstånd och slarv i en peer review-granskning kan få ödesdigra följder för den granskade.
Nyhet
Åsa, Katarina och Göran talar vid lanseringen av den nya tidskriften
Idag lanserades den vetenskapliga tidskriften Utbildning & Lärande. Tidskriften har funnits sedan 2005, men detta är första numret som ges ut från Högskolan Dalarna.
Nyhet
Mikael Rova hemma igen efter en månads praktik med Jimmmie Liljegren.
Blöjor, stetoskop och syrgasmasker är några exempel på saker som Jimmi Liljegren och Mikael Rova, studerande på Högskolan Dalarna, köpte till ett sjukhus i Uganda under sin praktik.
Nyhet
Högskolan Dalarna har beviljats 22 miljoner kronor av EU för att under tre år genomföra fyra större samverkansprojekt tillsammans med regionens näringsliv.
Nyhet
Jonas Stier, professor i interkulturella studier på Högskolan Dalarna skriver i en debattartikel i Universitetsläraren om vad som krävs för bra samverkan.
Nyhet
Högskolans rektor Martin Norsell hissade flaggan på campus i Falun.
Idag är det 100 år sedan det infördes allmän och lika rösträtt i Sverige. Dagen har därför utsetts av regeringen till en tillfällig flaggdag. Klockan 09 hissades därför flaggorna på bägge våra campusområden.
Nyhet
Katarina Sundström Rask har försvarat sin licentiatuppsats om introduktionsverksamhet för nyanlända elever och deras uppfattningar och erfarenheter av att delta där. Det var den första licentiatuppsatsen i pedagogiskt arbete inom ramen för Högskolan Dalarnas egen forskarutbildning.
Nyhet
Kartan visar det påtänkta platserna i Borlänge.
Fem platser återstår, enligt den arbetsgrupp som ser över placeringen, och i början av 2019 kommer ett underlag presenteras för högskolestyrelsen.
Nyhet
Publicerad
Kategorier