Nyheter

RSS
Visa som:
Prefekt Maria Jansdotter Samuelsson vid institutionen för lärarutbildning
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har i veckan publicerat det slutliga resultatet av sina utbildningsutvärderingar av Sveriges ämneslärarutbildningar för grundskolan och gymnasieskola. Högskolan Dalarnas utbildningar får samlade omdömet hög kvalitet.
Nyhet
Sedan beslutet om att flytta Campus Borlänge till centrala Borlänge togs 2019, har ny kunskap om byggnadens beskaffenhet framkommit. Därför kommer högskolan nu analysera möjligheterna till att bedriva utbildning och forskning av god kvalitet i den föreslagna fastigheten för nya Campus Borlänge.
Nyhet
Nu möjliggörs campusstudier igen. Återgången till campus kommer ske stegvis och ambitionen är att högskolans undervisning senast under november 2021 är i sin ordinarie form igen. Vad som gäller för en specifik kurser eller ett program uppdateras i lärplattformen Learn.
Nyhet
EN blombukett tillsammans med en lila dalahäst
Fantastisk stämning när vi idag önskade 565 studenter från 43 olika program ett stort lycka till i framtiden under två avslutningsceremonier. Vi säger ett riktigt stort grattis till våra studenter, men också ett stort grattis till samhället som nu blir berikat med ännu mer kunskap som gör skillnad.
Nyhet
Martin Norsell undertecknar ett papper
I år är det 100 år sedan kvinnor för första gången fick rösta i val till riksdagen. Regeringen genomför därför en nationell satsning för att genom olika insatser främja deltagande och delaktighet i demokratin, öka kunskapen och stärka demokratins motståndskraft.
Nyhet
Början på Eximus 6
Eximus är världens mest energieffektiva farkost med flera världsrekord i bagaget. Eximus 6 byggs och konstrueras just nu av två av våra maskiningenjörsstudenter och fyra elever från Soltorgsgymnasiet. Målet är att tillsammans vinna Delsbo Electric den 28 augusti.
Nyhet
Den 28 maj delas utmärkelsen Global Swede ut till 26 internationella toppstudenter från svenska lärosäten. Studenterna har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet.
Nyhet
Den 28 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att rekommendationen om att högre utbildning sker på distans som utgångsläge nu tas bort och att utbildningarna nu kommer att kunna hållas på plats från och med den 1 juni.
Nyhet
Tarja Alatalo
Högskolan Dalarna har befordrat Tarja Alatalo till professor i pedagogiskt arbete. Med Tarjas erfarenheter som lågstadielärare, kontaktnät inom akademin och med sitt stora engagemang för pedagogiskt arbete kommer hon att bidra till utvecklingen för att alla elever ska få lyckas i skolan.
Nyhet
Bildskärm som visar konferencier David Persson och vinnarna Alicia, Karl och Svante
Riksfinalen i årets Teknikåttan dirigerades från Magasinet i Falun och de fyra tävlande lagen befann sig vid var sitt lärosäte. Efter två intensiva timmar och åtta kluriga frågor stod till slut klass 8C från Uppsala musikklasser som segrare.
Nyhet
Publicerad
Kategorier