Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Kvinna inomhus står ler
Högskolan Dalarna har befordrat Kerstin Erlandsson till professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa. Hon forskar bland annat om individers sexuella och reproduktiva hälsa och drivs av en tro på hållbara samhällen där alla människor har lika värde.
Nyhet
Grupp personer står utomhus framför stor skylt med texten "Spårcentral Kläppen"
Högskolan Dalarna har beviljats 3,6 miljoner kronor av KK-stiftelsen till ett forskningsprojekt som handlar om att utveckla leder på turistdestinationer.
Nyhet
Tre män som skakar hand och ler. Ena mannen får ett diplom utdelat.
Santiagos Valencias mål är att hjälpa bekämpa den globala uppvärmningen. Han har nyligen tilldelats ett stipendium, utexaminerats och påbörjat en projektanställning. Jobbutsikten för honom och hans avgångskamrater ser lovande ut – energibyggnadsingenjörer är eftertraktade på arbetsmarknaden.
Nyhet
Kvinna blont hår glasögon kavaj står inomhus
Högskolan Dalarna är utsedda att samarbeta med FN:s befolkningsfond (UNFPA) och regeringen i Bangladesh för att stärka det nationella barnmorskeprogrammet för högre utbildning.
Nyhet
En lila skåpbil med texten Kunskap gör skillnad, kör på en parkering där det är fullt med bilar.
I en nyligen publicerad avhandling i mikrodataanalys presenterar Vijay Paidi en parkeringsmodell som hjälper förare att hitta lediga parkeringsplatser och därmed minska koldioxidutsläpp.
Nyhet
Man framför dator med ritningar byggnader
Samtidigt som en ny stadsdel växer fram i Falun pågår en forskningsstudie om klimatpåverkan av att bygga nyproducerade flerbostadshus.
Nyhet
Cirka 50 människor sitter ner och tittar mot en scen. På scenen står sex personer och delar ut diplom till studenter som tar examen. Ovanför scenen finns en bild med blåklockor där det står Avslutningsceremoni.
Under fredagen firade ungefär 600 studenter att de avslutat sina studier vid Högskolan Dalarna. Allt ifrån nyexaminerade lärare och sjuksköterskor till ekonomer och ingenjörer deltog i den högtidliga avslutningsceremonin.
Nyhet
Fyra personer tittar på en person med kostym. En person höjer handen och visar något.
Rektor Martin Norsell tog idag emot näringsminister Karl Petter Thorwaldsson tillsammans med Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge kommun.
Nyhet
Person tittar rakt fram  inomhus
En ny studie visar att förutsättningarna för en ADHD-diagnos har en kraftig koppling till individers ekonomiska och sociala status. Resultaten utmanar grundläggande antaganden om elevers koncentrationsförmåga i skolan.
Nyhet
Porträtt av Helena Fridberg Person ler inomhus bibliotek
I hälso- och sjukvården pågår en förändring för att vården i högre uträckning ska utformas tillsammans med patienterna utifrån deras behov, vilja och erfarenheter.
Nyhet