Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Doktorshattar, diplom och medaljer på ett bord
I samband med den akademiska högtiden den 26 november promoverar Högskolan Dalarna hedersdoktor och delar ut alumn- och samverkanspris.
Nyhet
Bilden föreställer Maria Larsson som har disputerat i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna.
Vad händer med svensklärares läsundervisning och elevers kunskaper, när läsningen sker i ett sammanhang där den ska bedömas, examineras, mätas och betygsättas? Det har Maria Larsson undersökt i sin doktorsavhandling.
Nyhet
Måndag 25 oktober till och med torsdag 28 oktober kommer högskolans södra entré stängas av på grund av arbete som behöver utföras vid entrén. Använd istället entrén genom biblioteket eller någon av de andra ingångarna.
Nyhet
Vicerektor Jonas Tosteby
När ansökan vid midnatt stängde den 15 oktober är 9 000 personer förstahandssökanden till vårens program och kurser vid Högskolan Dalarna. Flest förstahandssökanden har Sjuksköterskeprogrammet.
Nyhet
Byggnationen av ett nytt campus i Borlänge är ett flerårigt projekt för att möta framtida behov och skapa möjligheter till utveckling av högskolans verksamhet. Byggstart är beräknad till första kvartalet 2022.
Nyhet
Barnmorska talar med kvinna som sitter på en sjukhussäng.
Forskare vid Högskolan Dalarna ska undersöka om preventivmedelsrådgivning under graviditeten kan få fler kvinnor att välja mer effektiva preventivmedel som spiral och p-stav efter sin förlossning.
Nyhet
Fyra människor i vita rockar.
Nu är gymnasieforskarskolan i gång och under en vecka får elever från naturvetenskapliga och tekniska program prova på forskaryrket tillsammans med handledare från Högskolan Dalarna.
Nyhet
Michail Tonkonogi visar träningsutrustning för Gaston Parage, Ordförande i International Powerlifting Federation
Som första högskolan i Norden erbjuder Högskolan Dalarna en tränarutbildning för styrkelyft, en innovativ utbildning i samverkan med Svenska Styrkelyftsförbundet. Intresset har varit enormt högt, högre än förväntat inför höstens studiestart.
Nyhet
Varför skapar religion rädsla? Tomas föreläser på Campus Falun.
Uppfattningar om religion pendlar mellan ytterligheter. Å ena sidan uppfattas religion som en god civilisatorisk kraft som kan bidra till ett gemensamt samhällsbygge. Å andra sidan som konfliktdrivande och bidragande till separatism och extremism.
Nyhet
Hållbar turism i Sälen. Beatrice föreläser på Campus Falun.
Under högsäsong femdubblas antalet invånare i Sälen. Det påverkar miljön, det lokala samhället och skapar stora transportutmaningar. I ett forskningsprojekt har forskare tagit hjälp av lokalinvånare, turister och företag i Sälen för att hitta hållbara lösningar.
Nyhet