Nyheter

RSS
Visa som:
Den franske ambassadören David Cvach under invigningen.
Högskolan Dalarna håller i två dagar en nationell konferens i romanska språk. Något som fick både ambassadören från Frankrike och ambassadören från Schweiz att ansluta sig.
Nyhet
Vetenskapsrådet har delat ut totalt 14,2 miljoner kronor till forskning vid Högskolan Dalarna. För pengarna ska forskare se om aktivitetsmätare kan hjälpa personer med långvarig smärta, hur man bättre kan lära ut om hållbarhet i förskolan och vilken betydelse lärarutbildningen har i yrkeslivet.
Nyhet
Högskolan Dalarnas rektor Martin Norsell och Borlänge Energis VD Lars Larsson tror mycket på utökat samarbete.
Ett nytt samverkansavtal mellan Högskolan Dalarna och Borlänge Energi innebär nya möjligheter till utveckling.
Nyhet
Bilar
Vi byter ut alla leasingbilar till så kallade laddhybrider. Det innebär att högskolan antagit regeringens tjänstebilsutmaning för ett Fossilfritt Sverige.
Nyhet
Att inte hålla på med mobilen är en sak som Ida Gisslén och de andra hälsocoacherna pratat med eleverna om.
Det säger Ida Gisslén, en av tio idrottslärarstudenter, som hjälper eleverna på Åvestadalsskolan i Krylbo, med hälsan. Samarbetet är nu inne på sin andra termin.
Nyhet
Universitetsadjunkten Fredrik Land och lektorn André Leblanc på plats Algeriet.
Två språklärare vid Högskolan Dalarna har under en vecka undervisat vid universitetet i Mostaganem i Algeriet. Lärosätet har ett utbytesavtal med landet och det här var första gången en mer sammanhållande undervisning genomfördes.
Nyhet
Porträttbild Madelen Lagin
Butiksägare inom dagligvaruhandeln är till viss del begränsade när de prissätter varor i sin egen butik. De påverkas bland annat av tillverkaren, dagligvaruorganisationen och kunderna. Men ny forskning visar att det trots begränsningar finns ett utrymme till att lokalt anpassa priserna.
Nyhet
Internationellt samarbete för att skapa en kurs i kunskapsimplementering
En ny kurs inom kunskapsimplementering är just nu i startgroparna. I ett projekt har Högskolan Dalarna tillsammans med andra europeiska lärosäten fått drygt 377 000 Euro för att utveckla kursen.
Nyhet
Stundtals riktigt trångt på campus i Borlänge under öppet hus.
Över femhundra gymnasieungdomar från tio olika skolor kom till campus i Borlänge under fredagens öppet hus.
Nyhet
Utvecklingsledare Mats Tegmark berättar om vikten av att samordna forskning, utbildning och samverkan inom lärarutbildningen.
Ett femtiotal studievägledare, inom lärarutbildning, har utbytt erfarenheter och utbildats under en två dagar lång konferens på Högskolan Dalarna.
Nyhet
Publicerad
Kategorier