Nyheter

RSS
Visa som:
Idag skickas antagningsbesked till blivande högskolestudenter ut. Högskolan Dalarna ökar antalet antagna med cirka 40% och 15 875 studenter har antagits. – Det här är fantastiska siffror att ta del av – vi är nog lika glada som de antagna studenterna, säger Sigrid Saveljeff, tf rektor.
Nyhet
Antalet sökande till högskolestudier ökar. Dessutom som en följd av coronapandemin stärker regeringen upp med fler utbildningsplatser inom områden som välfärden och arbetsmarknaden behöver – sjuksköterskor, lärare och tekniker. Högskolan Dalarna kommer därför kunna ta in fler studenter till hösten.
Nyhet
– Det här blir en intressant kurs med ett rikt innehåll, en kurs som ger studenterna en bred insikt i hur gestaltning, analys och förvaltning berikar förståelsen for vara miljöer, säger Tina Wik, professor arkitektur och kursansvarig vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Alexis Rydells forskningsprojekt tilldelas 4 486 000 kronor från AFA Försäkring som stödjer forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa.
Nyhet
Var skulle du bo om du inte behövt arbeta? Det är en frågeställning som Arend Hintze, professor i mikrodataanalys på Högskolan Dalarna lyfter i samband med sin artikel om framtidens städer och AI´s potentiella påverkan.
Nyhet
Programmet är utvecklat av en expertgrupp inom Svenska Judoförbundet. Det har kvalitetssäkrats av Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning på idrottsfysiologi på Högskolan Dalarna.
Nyhet
Beskedet betyder att Högskolan Dalarna kan bedriva undervisning på campus men kan komma att fortsätta bedriva utbildning nätbaserat för att upprätthålla rekommendationerna.
Nyhet
Den 28 maj delas utmärkelsen Global Swede ut till 19 internationella toppstudenter från svenska lärosäten. Studenterna har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet.
Nyhet
För Mikael Svarén är hockeyarenor och tennishallar inte bara för idrott. Här bedriver han forskning som bland annat ska hjälpa till att minska hjärnskakningar inom svensk ishockey. Läs en intervju med Högskolan Dalarnas gästforskare.
Nyhet
Professor Thomas Strandberg har tillsammans med professor Marie Elf och Anna Anåker, lektor i omvårdnad och forskare inom Hälsa och välfärd, beviljats drygt 10 300 000 kronor i tre olika utlysningar från FORTE.
Nyhet
Publicerad
Kategorier