Nyheter

RSS
Visa som:
Bild nytt campus
Under tisdagen beslutade högskolestyrelsen att gå vidare med förslaget om att flytta Högskolan Dalarnas campus i Borlänge, till fastigheten Mimer, det sk Liljanhuset, i centrala Borlänge.
Nyhet
Gruppbild på bland annat riksdagens talman och högskolans rektor
Riksdagens talman Andreas Norlén besökte Dalarnas län den 4-5 oktober. Talmannens besök i Dalarna var ett led i firandet av den svenska demokratins 100-årsjubileum då talmannen besöker verksamheter och håller seminarier/dialog kring frågor som rör demokratins utveckling.
Nyhet
Jenny Ericson, klinisk lektor i omvårdnad har fått 2 miljoner kronor för forskning om amning och Marie Elf, professor i omvårdnad har fått 2,9 miljoner kronor för ett projekt med syfte att stödja egenvård för att förbättra självkapacitet, hälsa och välbefinnande hos personer med långvarig ohälsa.
Nyhet
Konferensdeltagare i högskolans hälso- och idrottslaboratorium
Den 1 oktober samlades ungefär 100 personer med koppling till Region Dalarnas smärtvård för en konferens om smärta och smärtrehabilitering. Bland deltagarna fanns fysioterapeuter, läkare, sjuksköterskor och beteendevetare.
Nyhet
Högskolan Dalarna är med i ett stort forskningsprojekt om hur idrott och friluftsliv påverkar natur och miljö. Under fyra år kommer projektet få 56 miljoner kronor från Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra.
Nyhet
Folk som minglar i korridoren på Campus Borlänge.
Företagsmingel, spännande föreläsare och gratis vegetariska hamburgare lockade studenter, näringsliv men också allmänhet under den allra första Campusdagen.
Nyhet
Besöksnäringens Forsknings- och Utvecklingsfond har beviljat forskningsmedel för projektet ”No room for trafficking” - hotellanställdas strategier för att bemöta och motverka prostitution och människohandel.
Nyhet
 Laura Capranica
I tre dagar är nätverket European Athletes as Students (EAS) med lärosäten från 20 länder i Europa samlade för en konferens på Högskolan Dalarna, campus Falun.
Nyhet
Katarina Grim disputation
För att patienter inom den psykiatriska vården själva ska kunna vara mer delaktiga i beslut kring sin vård behövs flera förändringar. Katarina Grim som har forskat om detta försvarade i fredags sin avhandling inom vårdvetenskap.
Nyhet
Bibliotekarien Britta Renman sitter i en stol med en dator i knäet och pratar med en student som endast syns snett bakifrån på bilden.är en av dem som kommer att hjälpa studenterna.
För att ge mer och bättre stöd till Högskolan Dalarnas studenter startas nu en Studieverkstad. Dit kan studenterna vända sig för att få hjälp med utmaningar som kan dyka upp när man studerar.
Nyhet
Publicerad
Kategorier