Nyheter

RSS
Visa som:
André Leblanc om dispyten
Korta föredrag om grammatik, tipspromenad och en speciell bakelse innehöll årets grammatikdag. Syftet med dagen är att höja statusen och sprida att grammatik är kul.
Nyhet
Jozef Berglez, Anouk Jolin, Sarah Saunders och Kasper Lindqvist är årets stipendiater.
Fyra studenter vid Högskolan Dalarna fick på torsdagen ta emot stipendium på 20 000 kronor var. Stipendiet delas i år gemensamt ut av fjorton företag verksamma i Borlänge och Falun.
Nyhet
Rebecka Holmgren och Vilma Hansson tycker högskolans lokaler i Falun är fina.
Närmare 150 elever och lärare från länets folkhögskolor besökte under torsdagen campus Falun för att lära sig mer om högskolans utbildningar.
Nyhet
Porträttbild Sanja Nilsson
Ingen svensk församling har väckt lika mycket intresse som Knutby Filadelfia efter det uppmärksammade mordet på en pastors fru 2004. I en ny avhandling har barn och ungdomar som växt upp i frikyrkoförsamlingen intervjuats – både före och efter den formella upplösningen 2018.
Nyhet
Studenter från University of Portsmouth och Högskolan Dalarna samarbetar i filmprojektet Milk, inspelad utanför Rättvik.
En övernaturlig berättelse om sorg och saknad rotad i de svenska folksagorna – det är filmen ”Milk”, ett internationellt samarbete mellan studenter vid University of Portsmouth och Högskolan Dalarna.
Nyhet
Årets öppna föreläsningar vid Högskolan Dalarna kommer i form av panelsamtal att beröra aspekterna av klimatförändringar, migration, den ekonomiska modellen och ett hållbart arbetsliv.
Nyhet
Erik Backman och Richard Tinning
Under förra veckan hade Högskolan Dalarna besök från Australien. Professor emeritus Richard Tinning från University of Queensland var på plats och höll föreläsningar och seminarium inom idrott och hälsa.
Nyhet
Martin och Marita
Den akademiska högtiden på Galaxen i Borlänge firades högtidligt under fredagskvällen. På programmet stod bland annat installation av Högskolan Dalarnas nya rektor Martin Norsell och de nyblivna professorerna.
Nyhet
Två kvinnor och tre män
Den akademiska högtidsdagen inleddes under fredagen med installationsföreläsningar i högskolebiblioteket på Campus Borlänge. Där delade Högskolan Dalarnas fyra nya professorer med sig av sin forskning inför en välbesökt salong.
Nyhet
Bild på vinnarna i doktorandtävlingen
Under torsdagen tävlade nio doktorander i att presentera sin forskning på tre minuter. Under eftermiddagen presenterades forskning inom bland annat hälsa, turism och pedagogik.
Nyhet
Publicerad
Kategorier