Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Bokens framsida.
Den nya antologin ”Musik - musikproduktion – musikbranschen” belyser det snabba förändringstempo som präglar dagens musikscen genom tretton djupgående kapitel från forskare inom olika fält av musikproduktion. Antologin är redigerad av universitetslektor Thomas Florén vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Person står inomhus blont hår glasögon kavaj skjorta fluga
Hur mår personer som lever med och vårdar en partner med demenssjukdom i hemmet? Det har Marcus Falk Johansson fokuserat på i sin avhandling. Genom att förstå anhörigas upplevelser och erfarenheter av att vårda en partner kan stödet för dem förbättras.
Nyhet
En grupp människor i en trappa.
Åttondeklassare från Dalarna och Gävleborg samlades under en heldag på Högskolan Dalarna och tävlade i frågor om teknik, naturvetenskap och matematik.
Nyhet
Fler väljer Högskolan Dalarna som sitt förstahandsval i år jämfört med förra året. Andelen som har valt Högskolan Dalarna som sitt förstahandsval ökade med 11 procent.
Nyhet
Vinnare 24h Innovation Challenge
I helgen avgjordes den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge, eventet där högskolestudenter arbetar ett dygn med en komplex utmaning. I år stod frågor kring den gröna energiomställningen i centrum.
Nyhet
Man i blå skjorta sitter i mediastudio.
Högskolan Dalarna har nöjet att presentera Rikard Lindell som ny professor i audiovisuella studier. Med sitt engagemang för forskning och undervisning kommer Rikard att bidra till att stärka forskningskompetensen på högskolan och särskilt inom Dalarnas audiovisuella akademi (DAVA).
Nyhet
Äldre personer händer inomhus boll sitter
I ett internationellt samarbete ska forskare öka kunskapen om att förbättra återhämtningen och livskvaliteten för äldre efter en stroke. Projektet strävar efter att stärka egenvården hemma genom att lägga vikt på individens egna förmågor.
Nyhet
Bild med text.
Hur kan Dalarnas energibolag få fler att bidra till den gröna energiomställningen? Och vad kan bolagen själva göra? Det är ett par av frågorna som studenter från Högskolan Dalarna snart ska ta sig an i den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge.
Nyhet
Den 24 mars tillkännagavs vinnarna i olika klasser på Sveriges Kortfilmsfestival. Tidigare studenter från Högskolan Dalarna tog hem fem ärofyllda priser.
Nyhet
Det behövs mer kompetens inom naturvetenskap och teknik. Därför fortsätter Ljungbergsfonden satsningen inom området och investerar 10 850 000 kronor till projektet Teknikerjakten för perioden 2024-2027.
Nyhet
Grusväg bilar vägskylt blå himmel
Nausheen Saeed vid Högskolan Dalarna har forskat om hur användningen av datadrivna metoder kan förbättra vägunderhåll och trafiksäkerhet samtidigt som det möjliggör besparingar och minskar miljöpåverkan från omfattande vägreparationer.
Nyhet
Teknikmässan 2024
Stort intresse när gymnasie- och högstadieelever samlades för att inspireras till en framtid i teknikbranschen.
Nyhet
Högskolan Dalarna är mycket glada att man fått tillstånd att utfärda examen på masternivå inom området turism och hållbar platsutveckling. Examen innefattar huvudområdet turism med kopplingar till frågor som rör hållbarhet i lokalsamhällen.
Nyhet
Representanter för bostadsgarantin.
Studenter som antas till en utbildning vid Högskolan Dalarna blir nu garanterade en bostad. 
Nyhet
Personer sitter inomhus soffa samtalar
Camilla Udo är ny professor i socialt arbete vid Högskolan Dalarna. Med inriktning på forskning om psykosocialt stöd till enskilda och barn med deras familjer, förmedlar hon värdefulla insikter om individens relationer och rättigheter inom socialt arbete.
Nyhet
Virtual reality glasögon inomhus whitboard person penna
I ett nytt projekt kommer forskare vid Högskolan Dalarna att undersöka användningen av kreativa metoder och virtuella tekniker i utvecklingen av hållbara och robusta städer. Energimyndigheten har beviljat 2,4 miljoner kronor till projektet.
Nyhet
Tre kvinnor bredvid varandra i med en tegelvägg som bakgrund.
Under måndagen inleddes vårterminen vid Högskolan Dalarna, totalt började över 7000 studenter sina studier vid Campus Falun, Campus Borlänge och nätbaserat på distans.
Nyhet
Högskolan Dalarna och Aspira Medical har inlett ett Knowledge Transfer Partnership (KTP)-projekt. Projektet syftar till att utveckla och genomföra en strategi- och affärsutvecklingsplan för en ny medicinteknisk apparat som använder artificiell intelligens för att administrera syrgas.
Nyhet
Scen inomhus grupp personer mörkt
En dag fylld med känslor och stolthet när 350 studenter tog sin examen vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Diagram beslut
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) meddelade den 13 december att de beslutat att inte återinrätta Högskolan Dalarnas examenstillstånd för förskollärare.  
Nyhet