Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Personer i salong som tittar upp en scen där en talare står
Högskolan Dalarnas rektor Martin Norsell betonade den höga kvaliteten och den stora bredden i forskningen vid sitt välkomsttal när högskolan firade sin akademiska högtidsdag den 26 november.
Nyhet
Asif presenterar sin avhandling framför en publik.
I en nyligen publicerad doktorsavhandling om Corporate Disclosure Regulations har Asif M Huq studerat två EU-reformer: en om att göra revision frivillig för små företag och den andra om ickefinansiell rapportering för stora företag.
Nyhet
Mediestudenter som filmar med kamera i skogsmiljö
Den 12 oktober 2021 kom beskedet att Högskolan Dalarna blivit invalt i den internationella samverkansorganisationen CILECT som samlar stora välrenommerade filmskolor över hela världen.
Nyhet
Fot med springsko placerad på utrustning för mätning och analys inom området idrott och hälsa
Vilka ämneskunskaper i rörelse behöver blivande lärare i idrott och hälsa ha för att kunna hjälpa elever att utveckla sin rörelseförmåga? Det ska Högskolan Dalarna ta reda på tillsammans med Gymnastik- och idrottshögskolan, Malmö universitet och Örebro universitet i en ny forskningsstudie.
Nyhet
En kvinna ammar sin bebis.
I en studie om amning ska nyblivna mammor hjälpa forskare vid Högskolan Dalarna att ta reda vilka faktorer som påverkar amning under de första månaderna efter förlossningen.
Nyhet
Kronprinsessparet
Under torsdagen, den 11 november, besökte H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Dalarna. Under sin vistelse besökte de Högskolan Dalarna för att ta del av de insatser och erfarenheter som gjorts i spåren av Covid-19-pandemin.
Nyhet
Tre kvinnor som sitter i en soffa.
Hotellstädare utgörs till stor del av kvinnor och utlandsfödda med begränsade möjligheter till inflytande över sitt eget arbete och arbetslivssituation. Nu startar Högskolan Dalarna ett projekt som ska leda till bättre förståelse för yrkesgruppens arbetslivssituation och arbetsmiljö.
Nyhet
Doktorshattar, diplom och medaljer på ett bord
I samband med den akademiska högtiden den 26 november promoverar Högskolan Dalarna hedersdoktor och delar ut alumn- och samverkanspris.
Nyhet
Bilden föreställer Maria Larsson som har disputerat i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna.
Vad händer med svensklärares läsundervisning och elevers kunskaper, när läsningen sker i ett sammanhang där den ska bedömas, examineras, mätas och betygsättas? Det har Maria Larsson undersökt i sin doktorsavhandling.
Nyhet
Måndag 25 oktober till och med torsdag 28 oktober kommer högskolans södra entré stängas av på grund av arbete som behöver utföras vid entrén. Använd istället entrén genom biblioteket eller någon av de andra ingångarna.
Nyhet