Nyheter

RSS
Visa som:
Idag har drygt 279 300 personer ute i landet fått antagningsbesked till en högskoleutbildning.
Nyhet
Med anledning av de senaste dagarnas medierapportering vill vi kommentera Högskolan Dalarnas kontakter med Lugnetkyrkan.
Nyhet
Klar med nytt samarbete med Ochanomizu University i Tokyo.
Högskolan Dalarna har tecknat ett nytt utbytesavtal med Ochanomizu University i Tokyo. Universitetet tar enbart emot kvinnliga studenter.
Nyhet
Under årets Almedalsvecka, 30 juni-7 juli 2019, medverkar Högskolan Dalarna med ett flertal representanter vid en mängd spännande arrangemang.
Nyhet
Josef Jenni berättade engagerat hur lagringen av värme går till.
Att lagra energi från sommar till vinter är en av de viktigaste miljöfrågorna på våra breddgrader. En av lösningarna på det presenterade den schweiziske ingenjören Josef Jenni under sitt besök på Campus Borlänge.
Nyhet
Rektor Martin Norsell
Högskolan Dalarnas rektor Martin Norsell är på rundresa i länet. Under onsdagen besökte han Vansbro kommun.
Nyhet
Högskolan Dalarna får mer pengar av Universitets- och högskolerådet.
Högskolan Dalarna har beviljats 321 283 Euro av Universitets-och högskolerådet, UHR. Pengarna kommer att användas till utbytesstudier och praktik inom EU.
Nyhet
Rektor Martin Norsell
36 universitet och högskolor har tagit fram ett gemensamt klimatramverk. Utifrån det ska varje anslutet lärosäte ta fram varsin konkret klimatstrategi, med målet att ligga i linje med 1,5-gradersmålet år 2030.
Nyhet
Boksläpp innebär signering. Här får Sverker Johansson hjälp av sonen x
Det är en av historiens stora gåtor som språkvetaren Sverker Johansson gett sig i kast med att reda ut i sin nya bok. Under tisdagen var det boksläpp på Campus Falun av ”På spaning efter språkets ursprung”.
Nyhet
En kvinna och en man
Under tisdagen invigdes Dalarnas villa. Ett samarbetsprojekt som genomförts i samarbete med Högskolan Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag, gymnasiala yrkesutbildningar, material- och husleverantörer samt entreprenörer.
Nyhet
Publicerad
Kategorier