Nyheter

RSS
Visa som:
Bilden visar Mediahuset
Den 11 april tillkännagavs vinnarna i den Individuella klassen samt Filmskoleklassen vid Sveriges kortfilmsfestival 2021. Högskolan Dalarnas studenter tog hem fem fina och ärofyllda priser med fina nomineringar.
Nyhet
För ett år sedan öppnade möjligheten att söka statlig ersättning för korttidspermittering. Nu studerar forskare vid Högskolan Dalarna vilka följder det får för individer och företag.
Nyhet
Nu är årets gymnasieforskarskola igång och under en vecka får elever från naturvetenskapliga och tekniska program prova på forskaryrket tillsammans med doktorander och lärare från Högskolan Dalarna och 2047 Science center.
Nyhet
Farkosten Eximus åker på rälsen
Det behövs mer kompetens inom naturvetenskap och teknik. Därför fortsätter Ljungbergsfonden satsningen inom området och investerar 10 850 000 kronor till projektet ”Teknikerjakten 5” för perioden 2021-2024.
Nyhet
Bilden visar programansvarig Axel med studenter
Högskolan Dalarna har en stor representation till årets digitala festival. Film – och TV produktionsstudenter står för nästan en tredjedel av de nominerade bidragen i Filmskoleklassen, och i den individuella klassen är alumner från Manus för film och TV samt Audiovisuell Produktion nominerade.
Nyhet
På Teknikmässan i Borlänge 17–18 mars får ungdomar från Dalarna inspireras av företag, yrken och utbildningar som finns inom tekniksektorn. I år är intresset extra stort med 3400 deltagande högstadie- och gymnasieelever.
Nyhet
Äldre kvinna sittandes vid laptop
Högskolan Dalarna ingår i ett stort internationellt projekt där uppgiften är att forma digitala lösningar för äldre att fatta beslut om sitt boende. Tillsammans med de tänkta användarna har högskolan under en intensiv vecka samskapat digitala lösningar.
Nyhet
Ulrika och Kerstin på besök i Gambia.
När lärare på Högskolan Dalarna fick uppdraget att kartlägga barnmorskeutbildningen på Gambias fem lärosäten synliggjordes flera utmaningar och behov men också möjligheten till ömsesidigt lärande. Planen var att genomföra fysiska utbyten - men så kom pandemin och de blev tvungna att tänka nytt.
Nyhet
Äldre man och kvinna tittar på mobiltelefon.
Högskolan Dalarna har beviljats 4 miljoner kronor för att studera vilka förhållanden och livshändelser som ökar känslan av ensamhet bland äldre. I projektet ska forskarna ta reda på vilka grupper som är mest sårbara för ensamhet och hur effektiva och genomförbara insatser bör utformas.
Nyhet
Dokumentärfilmens huvudperson Christian blickar ut över en stad i miniatyr
Den 9 mars klockan 18.00 tävlar fyra av Högskolan Dalarnas mediastudenter om att bli vinnaren av åtta bidrag inom festivalkategorin New Doc på Sveriges största festival för dokumentära uttryck.
Nyhet
Publicerad
Kategorier