Hanna historisk – först med pol kand på Högskolan Dalarna

För första gången i historien har Högskolan Dalarna delat ut en pol. kand-examen. Det är studenten Hanna Jonasson som markerar den historiska milstolpen.
Hanna Jonasson
Hanna Jonasson

Hanna är bara 23 år gammal, men har studerat sedan hon tog studenten, mycket beroende på pandemin som gjorde att det var svårt att gå ut i arbetslivet.

– Jag har hela tiden haft en plan att ta en politisk kandidat utöver min ekonomiutbildning. Jag hittade statsvetenskap som distansutbildning via Högskolan Dalarna och det var en möjlighet som gjorde det möjlig för mig att ta min examen.

En pol. kand. kopplar mot huvudområdet statsvetenskap och vid Högskolan Dalarna kan en examen också plockas ut mot huvudområdet internationella relationer.

– En politicies kandidatexamen är mer tydlig mot arbetsgivare, att studenten har en specifik inriktning på hela sin examen. Inte bara på ett huvudområde, säger Ylva Sundmark, examenshandläggare.

Hanna är väldigt nöjd med sin utbildning:

– Det bästa med kurserna jag tagit på Högskolan Dalarna för att kunna ta ut min examen är flexibiliteten och det egna ansvaret. Det har fungerat jättebra med mitt upplägg. Jag vill verkligen slå ett slag för distansutbildning på Högskolan Dalarna, det är verkligen bra utbildningar.

Hanna delar också gärna med sig av tips till nya studenter.

– Det viktiga är att inte vara rädd att testa sig fram, jag har studerat i snart fyra år och hade egentligen ingen aning var det skulle leda. Nu sitter jag här med två kandidatexamen som känns helt rätt för det framtida arbetslivet.

Senast granskad:
Senast granskad: