Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Grupp personer står utomhus framför stor skylt med texten "Spårcentral Kläppen"
Högskolan Dalarna har beviljats 3,6 miljoner kronor av KK-stiftelsen till ett forskningsprojekt som handlar om att utveckla leder på turistdestinationer.
Nyhet
Kvinna blont hår glasögon kavaj står inomhus
Högskolan Dalarna är utsedda att samarbeta med FN:s befolkningsfond (UNFPA) och regeringen i Bangladesh för att stärka det nationella barnmorskeprogrammet för högre utbildning.
Nyhet
Fyra personer tittar på en person med kostym. En person höjer handen och visar något.
Rektor Martin Norsell tog idag emot näringsminister Karl Petter Thorwaldsson tillsammans med Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge kommun.
Nyhet
Kaffekopp bord grupp människor samtal inomhus
En ny behandlingsmetod för unga med missbruk har tagits fram i ett samarbetsprojekt mellan Högskolan Dalarna, Falu kommun och det lokala näringslivet.
Nyhet
Jonas Tosteby och Maria Jansdotter Samuelsson står vid ett cafébord i ljusgården på Campus Falun
Northvolts etablering i Borlänge innebär 1000 nya arbetstillfällen till Dalarna. För att möta den nya batterifabrikens behov av omfattande kompetensförsörjning på flera nivåer avser Högskolan Dalarna se över både utbildningar och forskning i samverkan med Northvolt.
Nyhet
Fem personer, kvinnor och män som står i en industrilokal för ett möte.
På kort tid skapades ett system som effektiviserade och gjorde processerna både snabbare och tydligare för företaget Wallners genom KTP – Knowledge Transfer Partnership. Det är ett av många samarbeten mellan näringslivet och Högskolan Dalarna.
Nyhet
Sveriges universitets- och högskoleförbund, SUHF, har gjort ett uttalande till stöd till kollegor, studenter och civilbefolkningen i Ukraina, som drabbats av den ryska invasionen.
Nyhet
Maria Jansdotter Samuelsson
Under fredagen den 25 februari meddelade företaget Northvolt att de ska etablerar en av sina batterifabriker i Borlänge. Statens utmaning är nu att förse de framväxande företagen med kompetent personal.
Nyhet
Campus Borlänge exteriör
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har beviljat Högskolan Dalarna examenstillstånd i resurseffektiv byggd miljö.
Nyhet
Doktorshattar, diplom och medaljer på ett bord
I samband med den akademiska högtiden den 26 november promoverar Högskolan Dalarna hedersdoktor och delar ut alumn- och samverkanspris.
Nyhet