1 500 elever besökte Teknikmässan

Stort intresse när gymnasie- och högstadieelever samlades för att inspireras till en framtid i teknikbranschen.
Teknikmässan 2024
Johan Sonne

Den 13–14 mars var det åter dags för Teknikmässan som besöktes av gymnasieelever i årskurs 2 som läser teknik- och naturvetenskapliga program i Dalarna samt elever från årskurs 8 i Borlänge och Falun.

Syftet med Teknikmässan är att öka intresset för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, samtidigt som att synliggöra bredden av yrken inom teknikområdet. 

– Vi är väldigt glada över det stora engagemanget och hoppas att eleverna blivit inspirerade till framtida utbildnings- och karriärmöjligheter. Spännande företag växer och utvecklas i Dalarna och Teknikmässan är betydelsefull för att främja Dalarnas långsiktiga kompetensförsörjning, säger Johan Sonne, projektledare vid Högskolan Dalarna. 

Besökarna fick lyssna till inspirerande föreläsare som framtid- och trendspanaren Stefan Hyttfors och youtubern Hampus Hedström samt utforska utställningar från 34 olika företag och organisationer. 

Teknikmässan är ett årligt återkommande arrangemang av Teknikerjakten i samarbete med Högskolan Dalarna, 2047 Science Center och Ljungbergsfonden. 

Kontakt
Johan Sonne
Projektledare
Senast granskad:
Senast granskad: