Dalarna Innovation Days 2023 – Tillsammans för en hållbar framtid

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Välkommen till Dalarna Innovation Days 2023. Den gröna omställningen och vår tids andra stora utmaningar ställer höga krav på både kreativitet och mod. En enda idé eller aktör kan inte lösa alla utmaningar ensam. Därför är det avgörande att vi samlas, utbyter tankar och lär av varandra.
Dalarna Innovation Days
Dalarna Science Park

Möt Högskolan Dalarnas forskare, medarbetare och studenter under Dalarna Innovation Days, som erbjuder både fysiska och digitala seminarier, framtidsspaningar, engagerande samtal, workshops och möjligheter till nya kontakter. 

  • Datum: 17–20 oktober 2023
  • Plats: Borlänge, Falun och Leksand (många programpunkter är även tillgängliga online)
  • Kostnad: Alla programpunkter är kostnadsfria
  • Program och anmälan: Se detaljerat program och gör anmälan

Dalarna Innovation Days är ett samarbete mellan Dalarna Science Park, Sparbanksstiftelsen Dalarna, Clas Ohlsson Foundation, Business News Dalarna, Dalarnas energibolag och Högskolan Dalarna.

Aktiviteter i urval

Programmet uppdateras löpande.

17 oktober

  • Dalarna Innovation Days Challenge: Har du en idé som kan göra boende och byggprocesser bättre, hållbarare och hälsosammare? Tävla med din idé och vinn ett stipendium på 25 000 kr för att vidareutveckla din idé samt stöd i form av affärsutveckling. Har du en idé som ökar äldre personers trygghet och säkerhet i hemmet med hjälp av smart teknik kan du också tävla om två bonuspriser på vardera 10 000 kronor. Bonustävlingen är kopplad till högskolans forskningsprojekt SAFEST.

18 oktober –en dag full av aktiviteter på Campus Falun:

  • AIMday: En möjlighet för organisationer och företag att direkt ställa frågor om sina utmaningar till högskolans forskare. Klara Holdstock och Ulrika Ebenhard leder detta evenemang, med deltagande av över 20 forskare och experter från Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle inom områdena arbetsmiljö, turism, materialteknik och energi.
  • Workshop om entreprenörskap i skolan:  Arrangerat av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), hålls både på Campus Falun och online.
  • Inspirationsföreläsning av Tobias Degsell: "Nej! – det var inte bättre förr". Tobias Degsell är en expert inom kreativitet, struktur, innovation och lärande. Föreläsningen äger rum på Biblioteket Campus Falun och är även tillgänglig online.

19 oktober:

20 oktober:

  • Dalarna Talks: Ett evenemang från Dalarna Science Park med medverkan av Björn Äng från högskolan.
  • Dalarna High tech Lab Arena: Arrangerat av IUC (Industriella UtvecklingsCentra), med medverkan av Mikael Olsson.
Senast granskad:
Senast granskad: