
Dalatorget är en mötesplats för regionens skolor, lärare, skolledare, studenter, forskare och lärarutbildare. Här kommer att bjudas på presentationer av examensarbeten och utvecklingsarbeten, utställningar från kommuner, skolor, forskare och bokförlag.
Målgrupp för konferensen är lärare och skolledare i grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Studenter, lärarutbildare, forskare och doktorander inom lärarutbildningsområdet.
Dalatorget har sitt centrum i högskolans bibliotek på Campus Falun.
Nästa Dalatorg:
5 september 2025
Program Dalatorget 2025:
8.30 Start m mingel och utställningar om lärarutbildningens historia. Kaffe och smörgås
9.00 Inledning och välkommen
9.15-10.00 Panelsamtal: Lärarutbildning då, nu och i framtiden
10.15 Examenspresentationer
12.00 Lunch och mingel
13.00 Besök av Selma Lagerlöf som berättar om sitt och inte minst väninnan Valborg Ohlanders engagemang för lärarinneseminariet.
13.30 Rundabordssamtal
14.30 Examensceremoni
15.15 Avslut och gemensam procession till Scandic hotell Lugnet för jubileumsmingel.
Anmälan
Anmälan för presentatörer via denna länk:
2024 inföll Dalatorget 6 september. Temat för året var: "Skola och lärarutbildning som spjutspets mot en hoppfull framtid"
Skola och lärarutbildning som spjutspets mot en hoppfull framtid. Årets tema tar fasta på vårt gemensamma uppdrag att bidra med utbildning och bildning som verktyg för en hoppfull framtid. Hur kan vi stärka vår förmåga att, i skola och lärarutbildning, aktivt arbeta för detta?
Målgrupp för konferensen var Personal och huvudmän i grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning, Studenter, lärarutbildare, forskare och doktorander inom lärarutbildningsområdet. Moderator för dagen var: Göran Morén, Högskolan Dalarna.
2023 inföll Dalatorget 8 september. Tema 2023: Hållbart lärarskap – att bli lärare och att utveckla professionen. Hållbart lärarskap handlar om hur vi gemensamt kan arbeta för att studenter ska bli väl förberedda inför framtiden, hur de på bästa sätt kan möta de möjligheter och utmaningar lärarprofessionen innebär. Hur kan vi tillsammans jobba för att ge verksamma lärare möjlighet att utvecklas under hela sitt yrkesliv?
Programmet kommer även att innehålla panelsamtal med forskare och kommunrepresentanter, rundabordssamtal samt en examensceremoni för våra arbetsintegrerade studenter. Sist, men inte minst, ska vi fira samarbetet i Pedagogiskt utvecklingscentrum Dalarna (PUD) som fyller 25 år!