Vet du vad som står om dig på din nya profilsida?

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Som medarbetare på högskolan har du en profilsida på du.se – en sida om dig som visas vid sökning på ditt namn. Nu lanseras ett nytt verktyg och en ny design – det är dags att uppdatera din nya profilsida.
Kvinna vid dator
Maria Jansdotter Samuelsson, vicerektor hållbar utveckling och samverkan, uppdaterar sin profilsida. Högskolan Dalarna

Profilsidor har funnits länge, men en ny layout för sidorna kommer att lanseras den 28 april. Ett nytt verktyg för att underlätta redigering av profilsidor har tagits fram och det kan du börja använda redan nu.

Förbered din sida inför 28 april

I verktyget står det vad du förväntas fylla i och vilken information som inhämtas från olika källor, till exempel personaldatabasen och DiVA. Du kan förhandsgranska din profilsida och se hur den kommer att se ut.

Du avgör hur mycket du fyller i på din profilsida. Du kan uppdatera profilsidan så ofta som du önskar, men ta för vana att göra det varje termin. Profilsidan skapas både på svenska och engelska, men översätts inte automatiskt. Du måste själv uppdatera den engelska sidan i de fält där du ändrat något på svenska.

Den 28 april byts din gamla profilsida ut mot din nya.

Redigera och uppdatera din profilsida

Profilsidan är ditt digitala visitkort

Du använder profilsidan som ett digitalt visitkort, för att förklara vem du är och din roll på högskolan. Profilsidan handlar om dig men är till för dem behöver veta mer om dig: kollegor, studenter, samarbetspartners, journalister och så vidare.

Du kan hänvisa till din profilsida i många olika sammanhang, exempelvis om du deltar vid en konferens som talare eller vid ansökan om extern forskningsfinansiering. När dina kontaktuppgifter visas på en sida på du.se finns också en länk till din profilsida. Det gäller till exempel om du är kontaktperson för något, program- eller kursansvarig eller omnämns i en nyhet.  

Få stöd och inspireras av dina kollegor

En stödsida finns framtagen för att du ska få tips och stöd när du skriver om dig. Till exempel att du ska skriva i jag-form. Där finns också flera andra kollegors inspirerande profilsidor att ta del av.

Ta del av tips för din stödsida och inspireras av kollegors profilsidor

Välkommen: Hjälpstuga – få stöd och tips för din profilsida

Få hjälp av avdelningen för kommunikation kring hur du ska formulera dig så att din profilsida blir tilltalande och intressant, eller passa på att få hjälp med redigeringsverktyget. Översättare finns också tillgängliga för stöd och råd. Dessutom erbjuds fotografering så att du kan uppdatera din profilbild.

Anmäl dig till hjälpstugan

Efter mottagen anmälan skickas en kallelse till din mejladress. 

  • Campus Falun
    12 april kl. 10.00-11.00
    Lokal: A120 (fotografering sker vid avdelningen för kommunikation)
  • Campus Borlänge
    13 april kl 10.00-11.00
    Lokal: Studion (344)
  • Digital träff
    26 april kl 09.00-10.00
    Lokal: Zoom-möte
    Observera att ingen fotografering sker i samband med den digitala hjälpstugan. 
Senast granskad:
Senast granskad: