Studera och praktisera utomlands

Tag chansen att upptäcka andra delar av världen medan du studerar! Ansök om att få studera utomlands vid något av våra partneruniversitet. Det finns ofta praktikmöjligheter i andra länder. I många fall får du dessutom ett stipendium.
Dalahäst på ett bord i University of Porto
Foto taget av högskolepersonal vid besök på vårt partneruniversitet.

Studera vid ett partneruniversitet

Utbytesstudier innebär att Högskolan Dalarna har ett utbytesavtal med det andra lärosätet och att studierna är avgiftsfria. Inom Erasmusprogrammet får du ett stipendium och en förberedande språkkurs om du vill. 

Praktisera utomlands

Erasmus+ praktik ger dig chansen att uppleva andra kulturer, samtidigt som den internationella erfarenheten du kan lägga till i ditt CV ger dig en stark fördel på arbetsmarknaden. Du får ett stipendium och frivillig förberedande språkkurs.

Utlandsstudier för dig med funktionsnedsättning

Information om stöd inom Erasmusprogrammet för deltagare med funktionsnedsättning 

Organisationen Independent Living Institute har sammanställt information om vilka universitet som är anpassade till studerande med funktionshinder. På deras webbplats hittar du också information om organisationer som kan ta emot praktikanter eller volontärer med funktionshinder. Kontakta Högskolans samordnare eller Erasmusansvarig om du har frågor. 

Stipendier

Information om stipendier för utlandsstudier och/eller utlandspraktik som kan sökas via Högskolan Dalarna.

Kontakt

Vid frågor om utlandsstudier, kontakta: support@du.se

Språkligt stöd för utresande

Språktestet är obligatoriskt om du ska studera eller praktisera inom Europa längre än två månader. Undantaget är studenter vars modersmål är det huvudsakliga språket för studierna eller praktiken, eller som redan innan utbytet ligger på en mycket hög språklig nivå.

Senast granskad: