Studera och praktisera utomlands
1 min läsning

Vill du upptäcka andra delar av världen medan du studerar? Då kan du ansöka om att få studera utomlands vid något av våra partneruniversitet. Det finns också många praktikmöjligheter i andra länder. Inom Erasmus utbytesprogram får du dessutom ett stipendium.

Studera vid ett partneruniversitet

Högskolan Dalarna har partneruniversitet i många olika länder. Utbytesstudier innebär att Högskolan har ett avtal med det andra lärosätet och att studierna är avgiftsfria. Inom Erasmusprogrammet får du ett stipendium och, om du vill, en förberedande språkkurs. 

Praktisera utomlands

Erasmus+ praktik ger dig chansen att uppleva andra kulturer, samtidigt som den internationella erfarenheten du kan lägga till i ditt CV ger dig en stark fördel på arbetsmarknaden. Du får ett stipendium och frivillig förberedande språkkurs.

Studera utomlands på egen hand?

Om du inte vill eller kan resa som utbytesstudent har du möjlighet att själv ordna dina utlandsstudier. Det kräver en hel del förberedelser och det gäller att börja planera i god tid. Kontakta din programansvarige och examensenheten så att du vet vad som gäller för att du ska kunna ta ut examen när du kommer tillbaka. Du hittar mer information på studera.nu.

Utlandsstudier för dig med funktionsnedsättning

Organisationen Independent Living Institute har sammanställt information om vilka universitet som är anpassade till studerande med funktionshinder. På deras webbplats hittar du också information om organisationer som kan ta emot praktikanter eller volontärer med funktionshinder. Kontakta Högskolans samordnare eller Erasmusansvarig om du har frågor. Information om Erasmusprogrammet finns här.

Stipendier

Information om stipendier för utlandsstudier och/eller utlandspraktik som kan sökas via Högskolan Dalarna.

Senast granskad: