Studera utomlands

Högskolan Dalarna har utbytesavtal med ett antal universitet runt om i världen. Som utbytesstudent kan du studera utomlands under en del av din utbildning och ersätta delar av studierna vid Högskolan Dalarna med de kurser du läst utomlands.

Praktisera utomlands

Vill du prova på hur det känns att bo och arbeta i ett annat land? Då kan du söka utlandspraktik och samtidigt komplettera dina teoretiska kunskaper med arbetslivserfarenhet.

Studera utomlands på egen hand

Om du inte vill eller kan resa som utbytesstudent har du möjlighet att själv ordna dina utlandsstudier. Det kräver en hel del förberedelser och eftersom du reser utanför utbytesprogrammen har du inte möjlighet att få hjälp av internationella handläggare. Kontakta din programansvarige och examensenheten så att du vet vad som gäller för att du ska kunna ta ut examen när du kommer tillbaka. Du hittar mer information på studera.nu.

Utlandsstudier för dig med funktionsnedsättning

Organisationen Independent Living Institute har sammanställt information om vilka universitet som är anpassade till studerande med funktionshinder. På deras webbplats hittar du också information om organisationer som kan ta emot praktikanter eller volontärer med funktionshinder. Kontakta Högskolans samordnare eller Erasmusansvarig om du har frågor. Information om Erasmusprogrammet finns här.

Stipendier

Information om stipendier för utlandsstudier och/eller utlandspraktik som kan sökas via Högskolan Dalarna.

Kontakt Internationella kontoret
Kontakt Erasmusansvarig
Senast granskad: