Studera och praktisera utomlands

Tag chansen att upptäcka andra delar av världen medan du studerar! Ansök om att få studera utomlands vid något av våra partneruniversitet. Det finns också många praktikmöjligheter i andra länder. I många fall får du dessutom ett stipendium.
Dalahäst på ett bord i University of Porto
Foto taget av en av våra studenter när hon studerade i Porto

Studera vid ett partneruniversitet

Högskolan Dalarna har partneruniversitet i många olika länder. Utbytesstudier innebär att Högskolan har ett avtal med det andra lärosätet och att studierna är avgiftsfria. Inom Erasmusprogrammet får du ett stipendium och, om du vill, en förberedande språkkurs. 

Praktisera utomlands

Erasmus+ praktik ger dig chansen att uppleva andra kulturer, samtidigt som den internationella erfarenheten du kan lägga till i ditt CV ger dig en stark fördel på arbetsmarknaden. Du får ett stipendium och frivillig förberedande språkkurs.

Utlandsstudier för dig med funktionsnedsättning

Information om stöd inom Erasmusprogrammet för deltagare med funktionsnedsättning 

Organisationen Independent Living Institute har sammanställt information om vilka universitet som är anpassade till studerande med funktionshinder. På deras webbplats hittar du också information om organisationer som kan ta emot praktikanter eller volontärer med funktionshinder. Kontakta Högskolans samordnare eller Erasmusansvarig om du har frågor. .

Stipendier

Information om stipendier för utlandsstudier och/eller utlandspraktik som kan sökas via Högskolan Dalarna.

Kontakt

Kontakta studentservice med frågor om utlandsstudier: ioffice@du.se

Senast granskad: