Jobb och karriär under studierna

Som student vid högskolan har du tillgång till stöd, inspiration och nätverksmöjligheter som kan vara till stor nytta inför din framtida karriär. Du kan registrera dig på karriärportalen Du CareerGate, bli studentambassadör, gå med i Alumnnätverket, få hjälp av våra studie- och karriärvägsledare.

Din väg till jobb

DU CareerGate

DU CareerGate är en karriärportal för dig som studerar eller har studerat vid Högskolan Dalarna. Där du kan hitta jobb, praktikplatser och examensarbeten i Dalarna, i övriga Sverige och i hela världen.

KTP 

Genom KTP (Knowledge Transfer Partnerships) erbjuds du som är nyexaminerad akademiker att genomföra ett utvecklingsprojekt hos ett företag i regionen. Projektet kan vara i upp till två år på heltid, och du får marknadsmässig lön under tiden. Företaget betalar hälften och resten finansieras med projektmedel.

Karriärvägledning

Behöver du hjälp med att planera din karriär? Vi finns som stöd för dig när du funderar på hur din utbildning, dina erfarenheter och personliga meriter ska sammanfattas och bli till en jobbansökan som kan leda dig vidare i livet.

Kontakta studie- och karriärvägledningen

Representera Högskolan Dalarna

Studentambassadör

Som studentambassadör möter du människor i alla åldrar med olika intressen och på olika positioner. Du fungerar som en inspirations- och informationskälla och marknadsför Högskolan Dalarna på bästa sätt. Alla uppdrag du utför är viktiga för högskolan och uppdraget ger dig värdefulla meriter.

Du behöver vara väl förberedd inför varje uppdrag och känna engagemang för dem. Du behöver också vara serviceinriktad, professionell, helt enkelt en stolt student. Efter varje uppdrag återrapporterar du och en uppföljning sker där din egen arbetsinsats utvärderas.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Digital produktion och filmproduktion
  • Deltagande vid varumärkesbyggande event
  • Marknadsföra Högskolan Dalarna, exempelvis vid mässor och gymnasiebesök
  • Telemarketing
  • Teamledare

Är du intresserad av uppdraget som studentambassadör och vill veta mer?
Kontakta Hampus Stendahl, studentrekryterare, hsh@du.se, 023-77 83 50

Hjälp oss samtidigt som du hjälper dig själv och ingå i vår studentbank!

 

Senast granskad: