Vad är KTP?
Samverkan mellan näringsliv och akademi
KTP som samverkansmodell innebär att en nyutexaminerad akademiker på heltid genomför ett strategiskt kvalificerat utvecklingsprojekt hos ett företag i regionen. Det kan handla om produktutveckling, marknadsutveckling, processutveckling och energieffektivisering.
Under hela tiden medverkar Högskolan Dalarna med en akademisk coach, oftast en forskare, samt en coach från näringslivet. Högskolan kan även bidra med labbresurser.
I pågående projekt erhåller KTP-projektledarenmarknadsmässig lön och företaget betalar hälften av personalkostnaden för projektledaren. Resterande del finansieras i av projektmedel från ERUF.
Kontakta oss gärna för att se vilka finansieringsmöjligheter som finns för just ert företag.
E-magasin: En tidning om samverkan mellan akademi och näringsliv
KTP Energi 2020
KTP Science-projektet Corviva i Borlänge
"Modell för kunskapsväxling skapar nya möjligheter för Sverige"
Pågående KTP-projekt
KTP Kompetenskraft Dalarna
Projektet ska genomföra 8 st företagsbaserade utvecklingsprojekt som är strategiskt viktiga för både företag och högskolan. Utvecklingsprojekten kan handla om marknads-, produkt- eller processutveckling. och ska identifieras inom regionen utpekade styrkeområden, så kallad Smart Specialisering.
Projektet pågår under 2023 och 2024
KTP Energi Sverige
KTP Energi Sverige koordineras av Högskolan Dalarna i samverkan med sex andra lärosäten och två IUC-bolag runt om i Sverige. Ca 40nyexaminerade akademiker kommer få möjlighet att jobba i projektet som kommer pågå till och med juni 2023.
Deltagande samverkanspartners: Högskolan Dalarna, Luleå Tekniska Universitet, IUC Norr, MittUniversitet, IUC Z-group, Högskolan i Gävle, Södertörns Högskola, Mälardalen Högskola, MITC och Högskolan Kristianstad.
Medfinansiärer
Lediga KTP-tjänster
Möt några av våra Projekledare!
Kontakt
Kontakt Högskolan i Gävle
Ola Wiklund
Projektsamordnare KTP
ola.wiklund@hig.se
070-541 27 00