Nyheter NGL2019

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Professor Peter Parnes, i svart kavja, vit skjorta och blå slips, ler in i kameran.
Fysiska och digitala verktyg från till exempel skaparkulturen och dataspelsvärlden kan underlätta vårt lärande. Det och mycket annat kommer professor Peter Parnes att prata om under NGL2019.
Nyhet
Katherina Dodou forskare och lektor på Högskolan Dalarna.
Precis som dagens lärare, kommer framtidens lärare behöva ta sig an de stora frågorna om vilka delar av vår samlade kunskap som är viktig att föra vidare och om den högre utbildningens syften och mål. Det säger Katherina Dodou, lärare vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Sylvi Vigmo, doktor och lektor på Göteborgs universitet, är en av huvudtalarna på årets NGL-konferens.
Sylvi Vigmo, från Göteborgs universitet, fokuserar på rum och repertoar när hon gästar den viktiga NGL-konferensen i höst som huvudtalare.
Nyhet
Wei Hing, forskare och lektor på Högskolan Dalarna.
Kritiskt tänkande tillsammans med interkulturell kompetens i undervisande och lärande av främmande språk är grundläggande för att utveckla lärandet. Det säger Wei Hing, forskare och lektor på Högskolan Dalarna, som ser fram emot NGL-konferensen i höst.
Nyhet
Carl Anders Säfström, professor i pedagogisk forskning.
Det inte är medfödda privilegier som skall bestämma din plats i samhället utan snarare din förmåga till att undervisas. Det säger forskaren Carl Anders Säfström, en av huvudtalarna vid årets NGL-konferens i oktober.
Nyhet
Porträttfoto Erik Backman
Erik Backman är docent i pedagogik med inriktning mot idrottsvetenskap. Eriks forskning har särskilt fokus på ämnet idrott och hälsa, idrottslärarutbildning och friluftsliv.
Nyhet
Jonathan White, lektor i ämnet engelska med forskningsprojekt inom forskningsprofilerna Interkulturella Studier samt Utbildning och Lärande.
Framtiden för lärare i högre utbildning står i fokus under höstens stora NGL-konferens i Tällberg. En av många forskare på Högskolan Dalarna som kommer delta är Jonathan White och han tror det behövs flera förändringar för att hänga med i utvecklingen.
Nyhet