Aktuellt från rådet för hållbar utveckling, december 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

I månadens nyhetsbrev kan du bland annat läsa om "Vandrande kassen" som erbjuder ett klimatsmart och roligt sätt att förnya din garderob. Missa inte heller datumet för nästa RECAST-seminarium den 23/2 som kommer att genomföras tillsammans med innovationsteamet för Klimatneutrala Borlänge 2030.
En hand som håller i en glaskula som ser ut som jorden. I bakgrunden gröna buskar och Högskolan Dalarnas fasad.
Mikael Tengnér

Delta i workshop med innovationsteamet för Klimatneutrala Borlänge 2030, 23/2 

Alla doktorander och medarbetare är varmt välkomna att medverka vid nästa träff med innovationsteamet för Klimatneutrala Borlänge. Träffen kommer att ske i samband med nästa RECAST-seminarium, torsdagen den 23 februari kl. 13:30-16:00 på campus i Borlänge. Detaljerad agenda kommer efter julhelgerna men sätt av datumet i din kalender redan nu! 

Klimatsmart klädbyte med “Vandrande kassen”

I december startar en vandrande kasse för oss som jobbar här på Högskolan Dalarna. Initiativet erbjuder ett smidigt, roligt och klimatsmart sätt att förnya garderoben. Kassen kommer initialt att bestå av storleksblandade kvinnokläder. För den som vill starta en unisexkasse, herrkasse, naturmaterialkasse, barnkasse eller annan variant går det utmärkt - allt som behövs är en initiativtagare!

Läs mer om initiativet

Sista två stipendierna inom programmet Minor Field Studies utdelade

Högskolan Dalarna har nu fördelat de två allra sista stipendierna inom Minor Field Studies, stipendium för fältstudier i låg- och utvecklingsländer. De två stipendiaterna ska på plats i Nepal under våren 2023 förbereda sina examensarbeten inom barnmorskeprogrammet. UHR meddelade tidigare i år att programmen ställs in som en följd av neddragningar i biståndsbudgeten. 

Läs mer

Senast granskad:
Senast granskad: