Bjud kollegorna på ekofrukost den 4 oktober!

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Varje höst under vecka 40 arrangeras Green Action Week/Miljövänliga veckan av frivilligorganisationer runt om i världen. Temat i år är ekofrukost, med en uppmaning att bjuda in till gemensam frukost på arbetsplatser. Vi skickar uppmaningen vidare: bjud in kollegorna till ekofrukost!
Photo by Dani Rendina on Unsplash

Mer ekologisk matproduktion lyfts ofta fram som ett viktigt steg för att möta det FN ofta benämner trippelkrisen: klimatkrisen, utarmningen av biologisk mångfald och miljögifterna. Om fler svenska lantbruk blev ekogårdar skulle det också kunna bidra till en mer motståndskraftig och självförsörjande matproduktion, då behovet av importerat av djurfoder, konstgödsel och bekämpningsmedel skulle minska.

Vill du ordna en ekofrukost? Gör så här: hör med dina kollegor om de vill ses och äta frukost tisdagen den 4 oktober (eller annan dag under v. 40). Förbered ekologiskt kaffe och te och till exempel bröd, smör, ost, marmelad eller annat vegetariskt pålägg. Eller varför inte ekologisk fil eller yoghurt med müsli och bär? Använd gärna tillfället för att dela med er av era bästa tips för en mer hållbar konsumtion. Och varför inte diskutera för- och nackdelar med ekologisk matproduktion?

I Sverige är det Naturskyddsföreningen som driver kampanjveckan. På föreningens webbplats finns mer information samt möjlighet att registrera att man ordnat ekofrukost och antal deltagare.

Läs mer om den internationella Green Action Week

Läs mer om kampanjen Naturskyddsföreningens webbplats och registrera er ekofrukost

 

Kontakt
Senast granskad:
Senast granskad: