Kurs GEU2CA

Det entreprenöriella företagets förutsättningar

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 3, 2023

Kursens inleds med att behandla det entreprenöriella företagets förutsättningar och vad som utgör ramarna för dessa företags tillvaro. I detta ligger att jämföra innovativa entreprenöriella företag med mer traditionella förvaltande företag samt att diskutera institutionella förutsättningar i vårt samhälle som påverkar entreprenörskap. Institutionella förutsättningar för entreprenörskap är de som dikteras av samhället och de består t.ex. av skattetryck, sparande och riskkapitalförsörjning samt arbetsmarknadsregleringar.

För att lyfta det entreprenöriella företagens roll i samhället och betydelsen av dessa så behandlar även kursen några av de effekter som entreprenöriellt inriktade företag har på samhället. Detta gäller effekter från såväl nystartade företag som redan etablerade företag med ett innovativt, entreprenöriellt arbetssätt.

Startar och slutar:
vecka 3, 2023 - vecka 12, 2023
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Borlänge)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Övrigt:
P: Ges endast som del av ett program.
Ej sökbar som fristående kurs.
Behörighetskrav :
  • Entreprenörskap – villkor och särart 7,5 hp
Anmälningskod:
HDA-V3D5D
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
2 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om har du frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 88 88

Kursrum i Learn

I lärplattformen Learn hittar du mer information om kursen.

Besök kursrummet
Kursansvarig
Carin Nordström