Kurs GIH2RD

Styrkelyftsdidaktik för barn, ungdomar och juniorer samt styrkelyftare med särskilda behov

15 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 4, 2026

Kursen belyser fysiologiska, psykologiska och sociala aspekter av en individs utveckling från barn till junior. De olika faserna i en individs utveckling diskuteras med särskilt fokus på de pubertala processerna hos såväl pojkar som flickor. Betydelsen av de åldersrelaterade förändringarna för mottaglighet av olika former av träning och dom olika didaktiska modellernas lämplighet i olika åldersfaser diskuteras och problematiseras.
De principiella skillnaderna mellan tävlingsformerna i styrkelyft för de olika åldersgrupperna belyses och diskuteras ur såväl idrottslig, fysiologisk, pedagogisk som humanistisk synvinkel. Strategier för långsiktig och hållbar planering av träningsprocessen behandlas och diskuteras. Kursen innefattar praktiskt utförande av träning för juniorer samt metoder för utvärdering och styrning av träningsprocesser.
Startar och slutar:
vecka 4, 2026 - vecka 23, 2026
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Blandad
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav :
  • Grundläggande behörighet
Urval :
Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)
Anmälningskod:
HDA-V3PKS
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning

Obligatoriska onlineträffar förekommer enligt schema.

Obligatoriska träffar :
0 fysiska
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn/Canvas) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Anmälningsperiod
-
Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om du har frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 80 00

Kursansvarig
Anders Hurtig