Kurs EN2038

Den samtida Bildungsromanen på engelska: Kvinnliga, etniska och åldrandeperspektiv

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 4, 2026

Syftet med kursen är att analysera den senaste utvecklingen av Bildungsromanen på engelska och hur denna har omdefinierats under de senaste decennierna av 1900-talet och början av 2000-talet. Ett urval verk analyseras utifrån perspektivet kön, etnicitet och åldrande. Därigenom fördjupas medvetenheten om hur dessa texter kritiskt utmanar traditionella definitioner av Bildungsromanen. I analysen betonas de aspekter av den nuvarande socio-historiska kontexten som, till exempel, kvinnornas mer framträdande plats i samhället, transkulturella utbyten och den åldrande befolkningen, vilka är avgörande för individens utveckling och sociala integration.

I kursen ingår obligatoriska träffar online, som äger rum i ett virtuellt klassrum på bestämda tider. Det ingår inga fysiska träffar på campus i kursen.

Startar och slutar:
vecka 4, 2026 - vecka 23, 2026
Studietakt:
25%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Engelska
Behörighetskrav :
  • 60 hp i Engelska på grundnivå , inklusive kursen Brittisk och Amerikansk litteratur och idéhistoria, 15 hp samt antingen Kulturella texter och kontexter, 7,5 hp eller Teman i populärlitteraturen, 7,5 hp
Urval :
Akademiska poäng (1-165 hp)
Anmälningskod:
HDA-V3PPB
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning

Obligatoriska onlineträffar förekommer enligt schema.

Obligatoriska träffar :
0 fysiska
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 2 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn/Canvas) är en naturlig del i utbildningen samt nätbaserade möten med ljud och bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet. Användning av mer avancerade program exempelvis simuleringsprogram.

Anmälningsperiod
-
Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om du har frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 80 00

Kursansvarig
Carmen Zamorano Llena