Idag firade vi hundratals studenter för sina avslutade studier

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fantastisk stämning när vi idag önskade 565 studenter från 43 olika program ett stort lycka till i framtiden under två avslutningsceremonier. Vi säger ett riktigt stort grattis till våra studenter, men också ett stort grattis till samhället som nu blir berikat med ännu mer kunskap som gör skillnad.
EN blombukett tillsammans med en lila dalahäst

Nytt för i år var att vi genomförde två avslutningsceremonier till skillnad från tidigare då vi bara haft en. Klockan 11 genomfördes den första på svenska och leddes av Göran Móren och den andra genomfördes klockan 14.00, då ledd av Albina Pashkevich.

Programmet som både studenter och dess anhöriga kunde ta del av bestod av tal från Rektor Martin Norsell, tal från Kårordförande Anton Petersson, ett Alumntal, tal av Landshövding Ylva Thörn samt musikinslag av Stiko-Per Larsson.

Efter den gemensamma delen övergick ceremonierna till en mer personlig avtackning för programmen i olika uppdelningar i plattformen Zoom, alla ledda av en av våra fem prefekter. 


Efter avslutad ceremoni tillfrågade vi två studenter om deras upplevelse och vad som händer nu närmast. Emilie Forsgren avslutar idag sina studier från programmet Filmproduktion för reklam och information och Björn Westerblom avslutar sina studier från Ämneslärarprogrammet inriktning gymnasieskolan.

Vad tyckte du om dagens avslutningsceremoni?

- Det är alltid vemodigt med avslut när en haft det så bra under en sådan lång tid och fått så många nya vänner och kunskap. Att få träffa lärare och få ett avslut med dem och medstudenter efter en så lång tid betyder mycket. Högskolan Dalarna hade ordnat en fantastisk avslutning utifrån förutsättningarna sett till pandemin och en trevlig överraskning, säger Björn.

Hur känns det att ha avslutat dina studier?

- Det känns bra efter avslutade studier. Jag har fått med mig så otroligt mycket teoretiska kunskaper jag inte annars hade fått. Innan jag tackade JA till utbildningen så sa min pappa ”Man ångrar aldrig en utbildning”. Det summerar ganska bra min känsla nu efter avslutat utbildning, säger Emilie.

- Jag blev mer och mer medveten om att det faktiskt var på väg att ta slut när jag inte skulle ansöka om ny kurs till hösten. Jag ser det inte heller som att jag avslutat mina studier utan snarare tar en paus inför framtida studier eftersom insikten om att en aldrig blir fullärd är något som vuxit fram. Jag hoppas att få återkomma till högskolan som student igen och läsa vidare eller forska i framtiden. Jag kommer däremot unna mig en sommar av föräldraledighet och få vila upp mig inför hösten och att smälta att det är fem år av studier som är över för nu, säger Björn.

Vad händer nu?

- Jag ska efter sommaren börja arbeta på en gymnasieskola där jag ska undervisa religionskunskap på AST-program vilket känns toppen. Utbildningen och VFU-handledarna har verkligen gett mig en trygghet i både ämneskunskap och det pedagogiska. Efter tre år är förhoppningen att kunna forska eller utbilda mig vidare till speciallärare, säger Björn.

-  Nu efter avslutad utbildning har jag några film samt fotojobb inplanerade vilket jag ser fram emot, berättar Emilie.

Vi avslutar med några ord från Rektor Martin Norsells tal: Återigen, var stolta över det ni åstadkommit. Det är vi. Varmt lycka till! 

 

Senast granskad:
Senast granskad: