Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Kaffekopp bord grupp människor samtal inomhus
En ny behandlingsmetod för unga med missbruk har tagits fram i ett samarbetsprojekt mellan Högskolan Dalarna, Falu kommun och det lokala näringslivet.
Nyhet
3 svartklädda personer och en ljust klädd person står bredvid varandra och pratar.
Byggnationen av högskolans nya campus i Borlänge är igång. Här skapas en modern, flexibel och kreativ lärmiljö för studenter och medarbetare, färdigt till höstterminen 2024. Högskolans nya campus möter framtida behov och skapar möjligheter för fortsatt utveckling inom utbildning och forskning.
Nyhet
Två personer, tittar ut över en lokal. De står bredvid varandra.
Valdeltagandet bland unga är högt, men det finns en oroväckande klyfta i samhället: Unga upplever att de inte har lika möjligheter att göra sin röst hörd och unga med sämre socioekonomiska förutsättningar deltar i lägre utsträckning i val.
Nyhet
En person som står inomhus och håller i en bok
Charlotte Roos avhandling visar att personalens bemötande och vårdmiljön är viktiga faktorer för äldre personers upplevelser av värdighet och välbefinnande på vård- och omsorgsboenden.
Nyhet
Tävlingsdeltagare på scen
Det blev klass 8a från Innovitaskolan i Falun som tog hem segern i regionfinalen i Teknikåttan. Nu väntar rikstävling i Växjö om titeln "Sveriges bästa teknikåtta".
Nyhet
Fem personer som är forskare står inomhus i en trappa i Högskolans Dalarnas lokaler.
Med ett ökat antal äldre personer står äldreomsorgen inför stora framtida utmaningar. I ett nytt forskningsprojekt undersöker forskare från Högskolan Dalarna hur livssituationen för äldre personer med hemtjänst kan förbättras med hjälp av så kallade ”digitala tvillingar”.
Nyhet
Jonas Tosteby och Maria Jansdotter Samuelsson står vid ett cafébord i ljusgården på Campus Falun
Northvolts etablering i Borlänge innebär 1000 nya arbetstillfällen till Dalarna. För att möta den nya batterifabrikens behov av omfattande kompetensförsörjning på flera nivåer avser Högskolan Dalarna se över både utbildningar och forskning i samverkan med Northvolt.
Nyhet
Fem personer, kvinnor och män som står i en industrilokal för ett möte.
På kort tid skapades ett system som effektiviserade och gjorde processerna både snabbare och tydligare för företaget Wallners genom KTP – Knowledge Transfer Partnership. Det är ett av många samarbeten mellan näringslivet och Högskolan Dalarna.
Nyhet
Två personer gåendes, fotograferat genom en viadukt
Ju lägre socioekonomiska förutsättningar som utmärker invånare i ett bostadsområde, desto lägre är deras politiska deltagande, sociala tillit och framtidstro. Det är resultaten i en rapport som två forskare från Högskolan Dalarna skrivit på uppdrag av kommittén Demokrati 100 år.
Nyhet
Skidåkning på riksskidstadion Lugnet.
Otillräcklig kunskap om idrottsnutrition gör att många idrottare inte får i sig tillräckligt med energi. En färsk studie visar att ett för litet kolhydratintag är ett utbrett problem bland kvinnliga uthållighetsidrottare med symtom på energibrist.
Nyhet