Tyska

Herzlich willkommen!

  • Hos oss kan du läsa tyska från grundnivå (nybörjare) upp till avancerad nivå.
  • Du kan även läsa Kompletterande pedagogisk utbildning och Ämneslärarprogrammet.

Nätbaserad undervisning

Alla våra kurser är nätbaserade och kräver ingen fysisk närvaro men har oftast obligatoriska seminarier online. Du behöver dator, internetuppkoppling, kamera och headset.
Att studera tyska nätbaserat innebär att man får tillgång till en interaktiv digital lärmiljö, direktsända eller inspelade föreläsningar, virtuella mötesrum och seminarier online.

E-xcellence Associates in Quality

E-xcellence Associates in Quality logotypeÄmnet tyska, liksom fem andra språk vid Högskolan Dalarna, har erhållit kvalitetsmärkningen E-xcellence Associates in Quality vilket innebär att vi uppmärksammats för vårt systematiska arbete med kvalitet och utveckling av nätbaserat lärande. Med hjälp av instrumentet E-xcellence har en långvarig process startat, som i en första etapp resulterat i denna kvalitetsmärkning. Utmärkelsen utdelas av European Association of Distance Teaching Universities (EADTU) som är Europas ledande organisation för livslångt, öppet och flexibelt lärande.

Kurspaket

Kurser

Har tillfällen öppna för anmälan

Internationella perspektiv

Högskolan Dalarna arbetar hela tiden med att skapa en plats i Dalarna som lika mycket präglas av vår lokala särart som att vara en del av ett internationellt sammanhang. Högskolan Dalarna har idag ett stort nätverk över hela världen som finns tillgängligt för våra studenter och personal.

Utlandsstudier/praktik

Ämnet tyska har Erasmusavtal med Ludwig-Maximilians-Universität i München (LMU). Som student kan man förlägga en del av studierna dit och sedan tillgodoräkna sig dem i en svensk examen. Genom Erasmus övriga utbytesprogram och andra samarbetsavtal på Högskolan Dalarna finns ytterligare möjligheter till studier utomlands.

Kontaktuppgifter

Ämnesföreträdare

Anneli Fjordevik
Universitetslektor tyska

Studieadministration

Har du frågor om din utbildning? Kontakta oss.

Studieadministration

Vägledning

Vi erbjuder studie- och karriärvägledning, både för dig som funderar på att börja studera och för dig som redan påbörjat dina studier.

Studie- och karriärvägledning

Personal

Universitetsadjunkt tyska
Universitetslektor tyska
Universitetsadjunkt tyska (Tjänstledig)
Universitetslektor tyska
Senast granskad: