Studieverkstaden

Studieverkstadens syfte är att underlätta dina studier och hjälpa dig växa som student och människa. Den samordnar och tillgängliggör högskolans stödfunktioner på ett ställe, så att du snabbt och enkelt ska finna det du söker. Välkommen!
En person sittandes vid ett bord med en laptop framför sig
Ulrika Lundholm Ericsson

Genom att delta i Studieverkstadens aktiviteter kan du vässa din studieteknik, lära dig mer om akademiskt skrivande, informationssökning, referenshantering men också strategier för att må bra under din studietid. Att delta i aktiviteterna är gratis och vi finns här för dig – oavsett vilken nivå eller vad du studerar.
 
Studieverkstadens uppdrag är att bidra till att så många studenter som möjligt självständigt klarar av sina studier och når bra studieresultat, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Aktiviteter

Studieverkstadens aktiviteter och program ändras från termin till termin, kom ihåg att hålla dig uppdaterad och tipsa gärna andra om att delta.

Idag
08:30
Vill du släppa på den mentala stressen, öka din rörlighet och få ett lugnare sinne? Dyk upp vid din dator precis som du är på Yin yoga under fredagar.
12 Dec
12:45
Studenthälsan bjuder in till vinterpromenad med glögg och pepparkakor.
Fler händelser

 

Biblioteket

På biblioteket kan du få hjälp med att söka, värdera och referera till vetenskaplig litteratur. Vi erbjuder workshops och drop-in-handledning via Zoom hela terminen.

Språkstödet

Under terminerna erbjuder Språkstödet hjälp och stöd med text på svenska och engelska. Vi erbjuder aktiviteter och bokad handledning. 

Studenthälsan

Om du har behov av stöd under din studietid kan du vända dig till vår Studenthälsa som består av kuratorer, studentpräster och samordnare för studenter med funktionsnedsättning. Vi som arbetar på Studenthälsan har tystnadsplikt och det kostar inget att delta i våra aktiviteter.

Studie- och karriärvägledningen

Studie- och karriärvägledningen erbjuder aktiviteter i studiestrategi direkt från studiestart.  Karriärutveckling handlar om kunskap om arbetsmarknad, skapa mål för framtida yrkesliv, förbereda dig inför kommande yrkesliv och medvetandegöra och presentera din kompetens. Vi informerar regelbundet om att studera och praktisera utomlands våra partneruniversitet och om de praktikmöjligheter som finns.

Senast granskad:

Kontakt

Lina Mörk
Studievägledare
Koordinator för studieverkstaden
Kontakt
Johan Wernberg
Bibliotekarie
Koordinator för studieverkstaden
Senast granskad: