Vasaskolan från Hedemora vann Teknikåttans regiontävling

Åttondeklassare från Dalarna och Gävleborg samlades under en heldag på Högskolan Dalarna och tävlade i frågor om teknik, naturvetenskap och matematik. Allra bäst gick det för klass 8E från Vasaskolan i Hedemora och för dem väntar nu en resa till rikstävlingen i slutet av maj.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tre elever håller i en prischeck

Teknikåttan är en årlig frågetävling där elever i årskurs åtta från hela landet kan delta. Genom en första kvaltävling togs de sex främsta klasserna ur varje region fram och gick därefter vidare till regiontävling.

Högskolan Dalarna var värd för årets regiontävling och bjöd därför in elever och lärare från regionens sex bästa klasser till Campus Falun. Två semifinaler inledde tävlingen som därefter avslutades med en regionfinal. På agendan under dagen fanns frågor, praktiska uppgifter och experiment.  

Hedemoras bidrag i tävlingen visade sig kunna allra mest om teknik, naturvetenskap och matematik och kammade förutom förstapriset hem 10 000 kronor till klasskassan, samt en plats i rikstävlingen som går av stapeln den 25 maj på Tekniska museet i Stockholm.

 

Resultat från regiontävlingen

1. 8E Vasaskolan, Hedemora
2. 8C Bjursåsskolan, Falun
3. 8B Djuråsskolan, Gagnef
4. 8 Friskolan Mosaik, Falun
5. 8F Sammilsdalskolan, Leksand
6. 14A Läroverket, Hudiksvall

Senast granskad:
Senast granskad: