Samverkan i fokus - Besök hos Nordic Outdoor & Sports Group AB

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Under tisdagen den 12:e september var vår delegation, bestående av Mia Zhao, Ilias Thomas, Elin Ekman samt Ulrika Ebenhard som arrangerade besöket, hos Nordic Outdoor & Sports Group AB (NOSG) i Älvdalen. Väl på plats hade vi äran att träffa Henrik Lindh, VD för NOSG.
Person vid dator
Ulrika Lundholm Ericsson

NOSG, som driver framstående webbshoppar som Outdoorexperten, Climbin 247, MultiTriathlon och Skistart, ser ett växande behov av att implementera AI- och IT-lösningar. Dessa lösningar skulle kunna användas för att skapa en chatbot för förstklassig kundsupport, underlätta översättning av produktdata från engelska till svenska (och vice versa), effektivisera fakturahantering och optimera prissättning.

Vårt besök gav oss också möjligheten att presentera Högskolan Dalarna och de många samverkansmöjligheter som finns till företag som NOSG. Det blev tydligt att vi har flera gemensamma intresseområden, särskilt inom examensarbeten för grundutbildningarna IT-säkerhet och Mjukvarutestning, Systemvetenskapliga programmet samt Grafisk Design och Webbutveckling.

För våra mastersprogram, Business Intelligence och Data Science, framträdde en spännande möjlighet att utveckla examenarbete som kan bistå i att lösa de utmaningar som NOSG står inför. Vi identifierade även att det finns en hög potential att driva forskningssamarbeten och utforska möjligheter till finansiering för gemensamma projekt.

Vi ser med spänning fram emot en fortsatt dialog med NOSG och möjligheten att konkretisera våra samarbetsplaner. Det är genom sådana samverkansinitiativ som vi kan skapa framtiden tillsammans!

Nordic Outdoor & Sports Group

Våra data/IT utbildningar

Kontakt
Elin Ekman
Universitetsadjunkt informatik
Ilias Thomas
Universitetslektor data och informationshantering
Senast granskad:
Senast granskad: