Nyheter Institutionen för information och teknik

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Trä konstruktion över flera våningar inomhus
Vi har fått finansiering för två projekt för forskning inom byggsektorn.
Nyhet
Avspärrningen gäller preliminärt från 20 februari till och med 25 februari. Anledningen är att tunga lyft kommer att genomföras. Respektera hänvisningarna som finns.
Nyhet
Snart kommer ett nytt verktyg att bli tillgängligt som ger möjlighet att visa forskningsprojekt direkt på webben, även efter stängningen av forskningsdatabasen.
Nyhet
Studenter spelar brädspel på skrivbord
Högskolan Dalarna har investerat i undervisningsmaterial och brädspel för att stödja studenters utveckling av nyckelkompetenser för hållbar utveckling.
Nyhet
Studenter tittar på och diskutera byggnader utomhus
Måndag 29 januari gjorde studenterna i årskurs 3 på Bygg- och samhällsplanerarprogrammet samt studenterna från magisterprogrammet i energieffektivt byggande ett studiebesök i Gävle och Näringen-området.
Nyhet
Nu har avspärrningarna på Campus Borlänge justerats så det går att ta sig till parkeringen norr om högskolan via gångvägen utanför högskolebyggnaden.
Nyhet
Medarbetare som idag har arbetsplats i huvudbyggnaden på Campus Borlänge och som behöver en arbetsplats i Borlänge efter 16 juni måste under april/maj flytta sin arbetsplats till hus 26.
Nyhet
Lärare framför skärmar, studenter lyssnar
I måndags höll Mats Rönnelid en föreläsning för ca 40 studenter på teknikprogrammen på Falu Frigymnasium.
Nyhet
IITs LinkedIn är ett sätt att nå ut med utbildnings-, forsknings- och samarbetsinformation
Nyhet
Studenter som sitter och studerar vid laptop och skriver i ett skrivblock.
– Vi rekommenderar att paviljongen nyttjas i första hand. Vi kommer inte ifrån de störningsmoment som finns inne i huvudbyggnaden, även om dialogen med Huhagen vår hyresvärd pågår, säger Mikael Wetterstrand avdelningschef avdelningen för fastighets- och campusplanering. 
Nyhet
Besök nya campus
Nu finns tio tillfällen under våren då du har möjlighet att besöka nya Campus Borlänge och få ta del av en rundvandring.
Nyhet
Vy över hus
Nu finns preliminära datum för flytten av Campus Borlänge satta, datumen kan komma att uppdateras utifrån hur byggnationen fortlöper.
Nyhet
3 lärare i fabrik miljö
Inom det samarbetsavtal som finns mellan Hitachi Energy och Högskolan Dalarna pågår nu ett projekt för att utveckla kurser inom våra utbildningsprogram.
Nyhet
Förutom utbildning och forskning utgör samverkan med det omgivande samhället ett av högskolans uppdrag och olika former av samverkan har alltid varit en viktig och betydande del av verksamheten inom ämnet materialteknik.
Nyhet
Susanne Corrigox vill uppmärksamma webbsidan Internationellt samarbete.
Nyhet
Julhälsning!
Nu de sista dagarna innan Jul är vi många som jobbar intensivt för att försöka beta av allt som ska vara klart innan årsskiftet.
Nyhet
Nu har 3 forskningsprojekt som emanerade som idéer och förfrågningar för fyra år sedan avslutats.
Nyhet
Datakablor i olika färgar
Tisdagen 12/12 befann sig Högskolan Dalarnas representanter Elin Ekman och Thomas Kvist vid den första träffen för Sveriges IT-driftnätverk vilket skedde genom seminariet "Framtidens it-drift i Sverige" på SAAB:s kontor på Olof Palmes gata i Stockholm.
Nyhet
Presentatör framför en skärm
Några av våra kollegor från industriell ekonomi deltog nyligen i den skandinaviska INDEK konferensen som hölls vid Universitetet i Sydöstra Norge, Kongsberg, Norge.
Nyhet
Vy över kontorsarbetsplats. Skrivbordet är i ek, ljudabsorbent och anslagstavla är i grönt.
Nu finns två visningskontor iordningställda på Campus Borlänge som visar hur kontoren på nya campus kommer att se ut. Kontoren kan bokas och du kan redan nu få upplevelsen av att jobba på nya campus där återbrukade möbler blir verklighet.
Nyhet