Anders har läst personal– och arbetslivsprogrammet

– Det är faktiskt riktigt coolt att kunna säga att man har läst det programmet i Dalarna, säger Anders.

Anders i kostym och håller i en bukett
Erik Norin

I norrbottniska Boden hade Anders Storman en lugn och trygg barndom fylld av äventyr. Han ser tillbaka på sin tid i låg- och mellanstadiet som rolig och fokus handlade just om att ha kul. Något som Anders tidigt uppskattade var att utnyttja sin kreativa sida och det är främst genom musiken som den tagit sig uttryck.

– Musik har varit en viktig del för mig ändå sedan jag föddes i princip. Det är en källa till inspiration och något som hjälper mig framåt, säger Anders Storman.

Tiden på högstadiet och gymnasiet avslutades med ett studentfirande Anders sent kommer att glömma. Att åka kortege med traktor och vagn och fira med sina klasskamrater på flaket minns han som en glädjens dag. Väl inne i vuxenlivet sökte sig Anders därefter vidare till Högskolan Dalarna och personal– och arbetslivsprogrammet.

Förutom en gedigen utbildning bidrog även studierna på högskolan med att han träffade sin framtida fru. Anders, som hade avverkat sitt första studieår, fann Elin under hennes första dag som högskolestudent. Med deras nyfunna kärlek fullföljde de båda utbildningen och tog därefter steget ut i arbetslivet. De kom båda omgående in på arbetsmarknaden. Elin hade redan etablerat kontakter och började arbeta redan innan studierna var avslutade. Anders började arbeta omgående efter studierna hos en av de största arbetsgivarna i Dalarna.

Under denna period i Anders liv hände det väldigt mycket utöver hans nya arbete. Han och Elin köpte hus, gifte sig och fick sitt första barn. Dock har studier och utbildning har alltid varit en viktig fråga de båda och de tror på det livslånga lärandet. Så efter deras dotter Emilia kommit till världen började de diskutera fortsatta studier och valet föll på magisterprogrammet i företagsekonomi på Högskolan Dalarna.

– Just det magisterprogrammet har majoriteten internationella studenter vilket har gett oss ett fint kontaktnät världen över och det är faktiskt riktigt coolt att kunna säga att man läst det programmet i Dalarna, säger Ander Storman och fortsätter:

– I samband med att vi påbörjade programmet fick vi även reda på att vi skulle få vårt andra barn. Och den 5 juni, på kvällen efter vår examensceremoni så satte det i gång på riktigt. Men egentligen skulle vår son Julian komma först två eller tre veckor senare.

I dag arbetar Anders som specialist inom employer branding – som även var ämnet han skrev om i sin kandidatuppsats. Han tror på att det man lägger grunden för genom skola och studier också är något man får tillbaka i arbetslivet.

– Det finns däremot alltid utrymme för att utvecklas. Det visar vilken styrka det finns i kunskap – att den verkligen gör skillnad, avslutar Anders Storman.

Anders berättar om sina studier på Högskolan Dalarna
Norkay AB
Senast granskad:
Senast granskad: