Studentnyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig
Den 7 oktober stängs verktyget ner och i nuläget finns inget som ersätter det. Har du dokumenterat behov av att få hjälp att tillgängliggöra dig skriven text kontakta studenthälsan.
Nyhet
Träd med höstlöv, två personer som går på en cykelväg.
Följ med på höstens vandringsutmaning. Vi vandrar den 26.5 km långa sträckan mellan Campus Falun och nya Campus Borlänge. Student Dalarna bjuder alla deltagare på lunch.
Nyhet
Studenter sitter och står vid ett bord med en dator på.
Borlänge- Faluföretagens högskolestipendium delas ut under våren till fyra studenter vid Högskolan Dalarna, som får 20 000 kronor var. Sista ansökningsdag är den 30 november.
Nyhet
Från och med höstterminen har biblioteket meröppet under vissa tider. Det innebär att studenter och anställda kan komma in med passerkort under vissa tider då biblioteket är obemannat och stängt för allmänheten.
Nyhet
Vy över hus med blommor i förgrunden
Lokalerna på Campus Borlänge byggs om för framtiden och högskolan har delvis andra lokaler från höstterminen 2023. Du hittar paviljongen (Hus P) som ersätter delar av lokalerna precis utanför huvudbyggnaden där flera lärosalar, datasalar och nätverkslabb återfinns.
Nyhet
Bild på Loretta Qwarnström som står på en scen bredvid tre flaggor. En publik i förgrunden.
Allt ifrån nyexaminerade lärare och sjuksköterskor till ekonomer och ingenjörer firade att de avslutat sina studier vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Två personer tittar på en laptopskärm
Ska du söka efter artiklar i vetenskapliga databaser? Biblioteket har en ny guide som ger dig som student grunderna i hur det funkar och hjälper dig komma igång.
Nyhet
Fyra stipendiater som håller i en varsin check i högskolans bibliotek.
Fyra studerande vid Högskolan Dalarna har mottagit Borlänge–Faluföretagens högskolestipendium på som delades ut för sjätte året i rad.
Nyhet
Två personer som står vid en bokhylla. Ena personen ler och håller i en röd bok.
Vi söker studenter som vill arbeta på högskolebiblioteket i Borlänge. Välkommen med din ansökan.
Nyhet
Två studenter som sitter i ett biliotek. Ena studenten surfar på sin laptop medan sen andra läser en tidning.
En översyn av var respektive sammanhållen akademisk miljö på högskolan ska vara placerad har pågått. Nu finns ett förslag framtaget som innebär att ämnena filosofi, historia, religionsvetenskap, sociologi och statsvetenskap flyttas till nya Campus Borlänge.
Nyhet
Den 26 april inhägnas en yta utanför Campus Borlänge, där en paviljong ska komma på plats och från hösten ersätta vissa undervisningslokaler. Röda vägen stängs av 8 maj och biltrafiken leds om. Entréerna till campus kan användas som vanligt.
Nyhet
En hand som håller i en glaskula som ser ut som jorden. I bakgrunden gröna buskar och Högskolan Dalarnas fasad.
Nu kan du som student ansöka om den belöning om 10 000 kr som årligen delas ut till det examensarbetet som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle.
Nyhet
Löv på marken, träd med gula löv och Campus Borlänge i bakgrunden.
Högskolan kommer att flytta ur delar av nuvarande Campus Borlänge under sommaren 2023, innan vårt nya campus i Borlänge är färdigt. Högskolan kommer ha fortsatt tillgång till i stort sett alla lärosalar och kvaliteten i undervisningen ska inte påverkas.
Nyhet
En grupp personer som diskuterar.
Spelet handlar om energiomställningens påverkan på samhälle, miljö och klimat i Dalarna.
Nyhet
Montage porträttbild kvinna och text på bild "alumnpris 2023"
Årets alumn vid Högskolan Dalarna heter Ida Törn. Ida är en tidigare student vid Högskolan Dalarna, som har gjort en fantastisk resa inom Trafikverket. Från studentmedarbetare tog hon steget till att bli tekniknära förvaltare inom loppet av bara några år.
Nyhet
En grupp studenter som håller i en varsin bukett blommor.
Vad händer när högskolestudenter får ett dygn på sig att arbeta fram idéer? Första Dalarna 24h Innovation Challenge är avgjord med många olika kreativa lösningar.
Nyhet
Vinterbild på Högskolan Dalarna biblioteksbyggnad i eftermiddagsljus
Under temat ”Rädda alla hjärtan” kommer Högskolan Dalarna tillsammans med representanter från Falu lasarett och ambulansen i Borlänge att hålla HLR-utbildningar. Detta för att sprida kunskap om hur man hanterar ett plötsligt hjärtstopp, vilket är en del av arbetet med att vara en hjärtsäker zon.
Nyhet
Den 24 februari öppnar ansökan till Higher Ambition Programs traineetjänster i Dalarna, Gävle och Värmland med start hösten 2023. Sista ansökningsdag 12 mars.
Nyhet
	Många gäster och studenter sitter och lyssnar vid högskolan Dalarnas avslutningsceremoni
I dagarna har det varit högtidlig stämning vid högskolan. Två ceremonier har genomförts. En avslutningsceremoni där programstudenter tackats av och en välkomstceremoni där nya studenter hälsats välkomna till vårterminen.
Nyhet
Vill du utvecklas som människa, förbättra din förståelse för en annan kultur, dina språkkunskaper och få ovärderliga erfarenheter? Ta då chansen att ansöka om utbytesstudier inför 2023/2024!
Nyhet