Studentnyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Högskolan har under året arbetat med att byta lärplattform från Learn till Canvas. Övergången är snart klar och från hösten 2024 kommer Canvas att användas uteslutande i alla kurser.
Nyhet
Biblioteket har ändrade öppettider under sommaren – här får du koll på vad som gäller.
Nyhet
Utomhus hand håller mobil hjärt-livräddning personer
Från och med torsdag den 23 maj 2024 är Dalarna ansluten till systemet Sms-livräddare, en app dit privatpersoner med HLR-kunskaper kan ansluta sig – för att förstärka kedjan som räddar liv.
Nyhet
Den 14 juni stänger biblioteket, och öppnar igen 2 september på nya Campus Borlänge. Det innebär att mellan 15 juni och 1 september är biblioteket på Campus Borlänge stängt. Ta del av information om hur det påverkar återlämning och reservationer av böcker.
Nyhet
Jordglob
Nu kan du som student ansöka om den belöning om 10 000 kr som årligen delas ut till det examensarbetet som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle.
Nyhet
6-12 maj cirka kl 16.00-20.00 kommer det sågas i betong i huvudbyggnaden Campus Borlänge vilket ger störande ljud. Håll ut, snart är vi på nya Campus Borlänge!
Nyhet
Vinnare 24h Innovation Challenge 2024
I helgen avgjordes den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge, eventet där högskolestudenter arbetar ett dygn med en komplex utmaning. I år stod frågor kring den gröna energiomställningen i centrum.
Nyhet
Text på bild.
Hur kan Dalarnas energibolag få fler att bidra till den gröna energiomställningen? Och vad kan bolagen själva göra? Det är ett par av frågorna som studenter från Högskolan Dalarna snart ska ta sig an i den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge.
Nyhet
Du som är studerande på högskolan kan låna biljetter till Dalasinfoniettans konserter på biblioteket, gratis. Nu är biljetter till fler konserter släppta, välkommen att låna!
Nyhet
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig i högskolans bibliotek
Högskolans skrivare byts nu ut. Detta kommer att ske tisdag 19 mars och eventuellt 20 mars, på både Campus Falun och Campus Borlänge. När du vill skriva ut görs det från print.du.se. Vid varje skrivare kommer det att finnas en snabbguide uppsatt.
Nyhet
Från och med den 1 mars kommer kvällssupporten att stängas. Öppettider för Supportcaféet i Zoom är vardagar klockan 08.00-16.00.
Nyhet
Avspärrningen gäller från 20 februari till och med cirka 11 mars . Anledningen är montage av byggkran med mera . Respektera hänvisningarna som finns.
Nyhet
Nu har avspärrningarna på Campus Borlänge justerats så det går att ta sig till parkeringen norr om högskolan via gångvägen utanför högskolebyggnaden.
Nyhet
Jordglob framför Högskolan Dalarna
Varje år delar Högskolan Dalarna ut ett resebidrag om 10 000 kr för det examensarbete som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle. Nu kan du som student ansöka om bidraget!
Nyhet
På grund av de störningar som fortsätter i huvudbyggnaden på Campus Borlänge flyttas så mycket undervisning som möjligt till Hus P, Paviljongen, för att minimera störningarna.
Nyhet
Efter en tid utan caféverksamhet i Mediehuset öppnar nu Media Café måndag 22 januari. Caféet drivs av två ambitiösa studenter som tidigare haft liknande verksamhet.
Nyhet
Studenter
Student Dalarna arbetar för att du som student ska hitta ett tryggt boende, trivas under studietiden och få en arbetslivskoppling som gör det enklare när du letar jobb efter dina avslutade studier. Välkommen att hänga med på våra uppskattade aktiviteter du med!
Nyhet
Måndag 15 januari lanseras Sveriges studenthälsoportal, studenthälsa.se, där studenter på högskolor och universitet får tips och råd för att må bättre.
Nyhet
Biblioteket utvecklar sin webb och behöver din hjälp för att den ska bli så bra och ändamålsenlig som möjligt. Var med och påverka! Testet tar max 30 minuter och kan göras via zoom. Anmäl dig här.
Nyhet
Du som är studerande på högskolan kan låna biljetter till Dalasinfoniettans konserter hos oss på biblioteket, gratis. Nu är biljetter till fler konserter släppta, välkommen att låna!
Nyhet