Studentnyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Avspärrningen gäller preliminärt från 20 februari till och med 26 februari. Anledningen är att tunga lyft kommer att genomföras. Respektera hänvisningarna som finns.
Nyhet
Nu har avspärrningarna på Campus Borlänge justerats så det går att ta sig till parkeringen norr om högskolan via gångvägen utanför högskolebyggnaden.
Nyhet
Jordglob framför Högskolan Dalarna
Varje år delar Högskolan Dalarna ut ett resebidrag om 10 000 kr för det examensarbete som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle. Nu kan du som student ansöka om bidraget!
Nyhet
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig i högskolans bibliotek
Från och med vecka 4 kommer alla skrivare på högskolan att börja bytas ut. När du vill skriva ut görs det från print.du.se. Vid varje skrivare kommer det att finnas en snabbguide uppsatt.
Nyhet
På grund av de störningar som fortsätter i huvudbyggnaden på Campus Borlänge flyttas så mycket undervisning som möjligt till Hus P, Paviljongen, för att minimera störningarna.
Nyhet
Efter en tid utan caféverksamhet i Mediehuset öppnar nu Media Café måndag 22 januari. Caféet drivs av två ambitiösa studenter som tidigare haft liknande verksamhet.
Nyhet
Studenter
Student Dalarna arbetar för att du som student ska hitta ett tryggt boende, trivas under studietiden och få en arbetslivskoppling som gör det enklare när du letar jobb efter dina avslutade studier. Välkommen att hänga med på våra uppskattade aktiviteter du med!
Nyhet
Måndag 15 januari lanseras Sveriges studenthälsoportal, studenthälsa.se, där studenter på högskolor och universitet får tips och råd för att må bättre.
Nyhet
Biblioteket utvecklar sin webb och behöver din hjälp för att den ska bli så bra och ändamålsenlig som möjligt. Var med och påverka! Testet tar max 30 minuter och kan göras via zoom. Anmäl dig här.
Nyhet
Du som är studerande på högskolan kan låna biljetter till Dalasinfoniettans konserter hos oss på biblioteket, gratis. Nu är biljetter till fler konserter släppta, välkommen att låna!
Nyhet
Biblioteket har ändrade öppettider under perioden 22 december – 7 januari. Här kan du se när vi har öppet.
Nyhet
Vy över studieyta med olika sittmöjligheter där personer sitter. Personerna diskuterar något med varandra. Flera växter omger möbleringen.
Om ett år är är vardagen på nya Campus Borlänge igång. Se hur det kommer att se ut på nya campus genom illustrationer som tagits fram. Välkommen in!
Nyhet
En grupp människor som står och tittar på datorer.
Efter önskemål från studenter om fler studieplatser har det nu utökats med fler platser på Campus Borlänge samt i närliggande byggnad. De nya platserna kommer göra det lättare för studenter att hitta en lugn och mer produktiv studiemiljö.
Nyhet
Från och med 1 januari 2024 kommer högskolan endast att utfärda digitala examensbevis.
Nyhet
Testa folkhälsomyndighetens ljudupplevelse för psykisk hälsa.
Nu pågår satsningen ”Din psykiska hälsa” där Studenthälsan vid Högskolan Dalarna och Folkhälsomyndigheten samarbetar för att öka unga vuxnas kunskap och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa och vad man kan göra för att må bättre.
Nyhet
Biblioteket i Borlänge söker studenter som vill arbeta under vårterminen 2024.
Nyhet
Två nya webbsidor finns framtagna för att underlätta för dig som student. En sida som samlar information om studentarbeten och en om nya mallar.
Nyhet
Innovation Days Challenge
Har du en idé som kan göra boende och byggprocesser bättre, hållbarare och hälsosammare? Eller en idé som ökar äldre personers trygghet och säkerhet i hemmet med hjälp av smart teknik? Var med och tävla med din idé i Dalarna Innovation Challenge.
Nyhet
Dalarna Innovation Days
Välkommen till Dalarna Innovation Days 2023. Den gröna omställningen och vår tids andra stora utmaningar ställer höga krav på både kreativitet och mod. En enda idé eller aktör kan inte lösa alla utmaningar ensam. Därför är det avgörande att vi samlas, utbyter tankar och lär av varandra.
Nyhet
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig
Den 7 oktober stängs verktyget ner och i nuläget finns inget som ersätter det. Har du dokumenterat behov av att få hjälp att tillgängliggöra dig skriven text kontakta studenthälsan.
Nyhet