Studentnyheter

Visa som:
Nu finns det nya tillfällen där du kan vaccinera dig mot covid-19 på Högskolan Dalarna.
Nyhet
På en presskonferens den 7 september, meddelade regeringen att flera av de restriktioner som införts med anledning av covid-19 kommer att avvecklas den 29 september. Till exempel deltagartak för allmänna sammankomster och råd om att arbeta hemifrån.
Nyhet
Vill du utvecklas som människa genom att förbättra din förståelse för en annan kultur, dina språkkunskaper och stärka ditt självförtroende? Ansökan om utlandsstudier är öppen mellan den 1 augusti – 6 september.
Nyhet
Sedan en tid tillbaka synkroniseras namn på nya studentkonton i högskolans samtliga system baserat på de officiella uppgifterna hos Skatteverket.
Nyhet
Bilden visar en person som sitter nedlutad över böcker och räknar mattematik
Vill du arbeta extra vid sidan av dina studier och samtidigt göra en viktig insats för andra studenter? Nu söker vi nya mentorer till studenter som behöver extra stöd.
Nyhet
Nu möjliggörs campusstudier igen. Återgången till campus kommer ske stegvis och ambitionen är att högskolans undervisning senast under november 2021 är i sin ordinarie form igen. Vad som gäller för just din kurs eller program kan du ta del av i lärplattformen Learn.
Nyhet
Den 28 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att rekommendationen om att högre utbildning sker på distans som utgångsläge nu tas bort och att utbildningarna nu kommer att kunna hållas på plats från och med den 1 juni.
Nyhet
I samband med ombyggnationen av Campus Falun högskolan tillsammans med Falu kommun valt att ansluta fastigheten till fjärrkyla. Detta innebär att det kommer pågå markarbeten vid campus under några veckor.
Nyhet
Trettioåtta av landets lärosäten samarbetar nu i en studie kring sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin. Syftet med studien är att etablera forskningsbaserad kunskap om problemets omfattning och konsekvenser för studenter, anställda och doktorander.
Nyhet
Nu har du som student möjlighet att få undertext till studiematerial, så som högskolans inspelade föreläsningar och andra videos exempelvis inspelade seminarier eller möten.
Nyhet
Publicerad
Kategorier