Vi ses på campus i höst – undervisning på plats i slutet av hösten

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu möjliggörs campusstudier igen. Återgången till campus kommer ske stegvis och ambitionen är att högskolans undervisning senast under november 2021 är i sin ordinarie form igen. Vad som gäller för en specifik kurser eller ett program uppdateras i lärplattformen Learn.

Rådet om distansundervisning för utbildning av vuxna upphörde den 1 juni vilket skapar nya möjligheter för högskolan.
– Vi kan därför med stor glädje meddela att vi ses på campus i höst, vi har en plan för hur återgången ska se ut, en plan där ledordet är smittsäkert, säger rektor Martin Norsell.

Återgången till campus kommer ske stegvis och förutsätter att regeringens öppningsplan fortsätter gälla. Ambitionen att högskolans undervisning senast under november 2021 är i huvudsak campusbaserad igen. Vad som gäller för respektive kurs eller program publiceras i läroplattformen Learn. 

Från terminsstart 30 augusti kommer examinationer och andra praktiska moment /färdighetsträning att kunna genomföra på campus. Från 23 augusti är det möjligt att som student vara på campus även utan att behöva använda passerkortet då dörrarna hålls öppna.

– Vi är många som längtat efter att få tillbaka studenterna på campus! Det ger oss helt andra möjligheter att bygga upp gemenskapen mellan studenterna men också utveckla de studiesociala aktiviteterna framåt, säger Anton Petersson, avgående ordförande Dalarnas Studentkår.

– Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att pandemin inte är över. Men vår plan gäller nu, tills vi eventuellt behöver ta ett annat beslut. Jag ser fram emot att äntligen träffa studenter på campus säger rektor.

Senast granskad:
Senast granskad: