Fyra studenter tog emot Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fyra studenter vid Högskolan Dalarna har tilldelats ett stipendium på 20 000 kronor var. Stipendiet delas ut gemensamt av fjorton företag verksamma i Borlänge och Falun i samarbete med Dalarnas studentkår.
Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är från vänster Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa, Karim Golestaneh och Maria Karlsson.
Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är från vänster Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa, Karim Golestaneh och Maria Karlsson. Foto: Simon Berglund, Tunabyggen

Med Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium vill företagen varje år premiera och uppmuntra fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenter som utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder för andra studenter och goda representanter för Högskolan Dalarna.

Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är Maria Karlsson, Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa och Karim Golestaneh.

På grund av rådande pandemi uppvaktades de fyra studenterna utomhus, på hemmaplan, med blommor, diplom och en check på 20 000 kronor.

Motiveringar Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium 2021

Maria Karlsson studerar vid Systemvetenskapliga programmet och är engagerad fotbollstränare på fritiden. Som tränare för ett tjejlag i Kvarnsvedens IK har hon en tydlig vision om att på ett roligt och lärande sätt utbilda tjejerna, inte bara i fotbollens värld, utan också till trygga individer och schyssta lagkamrater. En viktig del i verksamheten är att träna på att ge, och få, feedback. Vår feedback till Maria är att hon genom sina studier och sitt föreningsengagemang är viktig för regionen. Ungdomsledare som har förmåga att skapa en trygg miljö där barn och unga får utvecklas är viktiga i vårt samhälle. Därför tilldelas Maria Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium 2021.
 
Mattias Bergström studerar Byggteknik - ett högskoleingenjörsprogram. Han är på fritiden engagerad i Falu BS och driver även ett aktiebolag inom hallbygge. Att vara koordinator för ett A-lag i bandy kräver verklig förmåga att ha många bollar i luften. Att kunna kombinera detta med heltidsstudier och ett eget företag tyder på en enorm drivkraft. Hans målsättning är att skapa den bästa stämningen för alla spelare och ledare i laget och han har ett engagemang för att se de unga killarnas utveckling både bandymässigt och socialt. Mattias är, med sin drivkraft och sitt engagemang, en förebild för andra och tilldelas därför Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium 2021.
 
Hanna Almquist Pessoa studerar Socionomprogrammet och har på fritiden ett stort socialt engagemang. Genom Falukyrkan har hon varit med och arrangerat aktiviteter för ungdomar och unga vuxna och därmed också skapat en plats för nya svenskar att träffa nya vänner. Genom olika aktiviteter i bostadsområden har kvinnor som aldrig tränat kunnat delta i träningspass och boende har bjudits in till familjedagar. Att skapa mötesplatser för människor i olika åldrar och med olika bakgrund är ett viktigt bidrag till ett bostadsområdes och en stads utveckling. För detta engagemang och för goda studieresultat tilldelas Hanna Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium 2021.
 
Karim Golestaneh studerar Film- och TV-produktion och är engagerad i studentföreningen Kultstyrelsen och i studentradion DUR. Som mentor för nya studenter delar han med sig av sina erfarenheter för att bidra till att de får en bra start på sin studietid vid Högskolan Dalarna. Karim visar med sitt ideella arbete att en kombination av studier och ett studentsocialt engagemang är berikande och han är genom detta en inspirationskälla för andra studenter. Karim tilldelas därför Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium 2021.

Senast granskad:
Senast granskad: