600 studenter firade sin examen

Under fredagen firade ungefär 600 studenter att de avslutat sina studier vid Högskolan Dalarna. Allt ifrån nyexaminerade lärare och sjuksköterskor till ekonomer och ingenjörer deltog i den högtidliga avslutningsceremonin.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Cirka 50 människor sitter ner och tittar mot en scen. På scenen står sex personer och delar ut diplom till studenter som tar examen. Ovanför scenen finns en bild med blåklockor där det står Avslutningsceremoni.
Madelene Håll

Det var många som ville delta i avslutningsceremonin och för att säkerställa att alla studenter, deras vänner och familjer skulle kunna komma delades ceremonin upp i två. På programmet stod bland annat tal från rektor Martin Norsell och kårordförande Johanna Strickert samt musik från Bjursåsfödde artisten Broder Henrik Rapp.

Under dagen grattades studenterna från samtliga av högskolans institutioner och de fick några inspirerande ord för framtiden från de tidigare studenterna Anders Storman och Linda Forsell Asp.

– Kunskapen, vännerna och kontakterna som ni har fått under studietiden kommer att hjälpa er på era resor – era äventyr. Livet är ett livslångt lärande! Glöm inte att dela den kunskapen och hjälpa andra under er resa. Grattis till er alla! sa Anders Storman i sitt tal till studenterna.

Foto: Erik Norin

En av studenterna som under dagen avslutade sina studier var Emma Björk Ryttar från Rättvik som studerat till byggingenjör.

– Jag är så stolt över mig själv, allt jag lärt mig och glad för vännerna jag träffat. Jag har precis fyllt 22 år och går nu ut i en mansdominerad bransch. Det känns stort att få vara med och utveckla den. Jag tror att fler tjejer är på väg in i byggbranschen. Nu har jag fått ett jobb som projektingenjör på Mora Lasarett. Där är det jag, en till tjej och cirka 100–150 män. Men sen är jag också sugen på att studera vidare till masterexamen på Högskolan Dalarna.

Kvinna i folkdräkt står i ljusgården på Campus Falun. Människor skymtas i bakgrunden.

Foto: Malin Kull

En annan student är Saifullah Muhammed Rafid Us Sattar som kommer från Bangladesh och som har studerat ett år på högskolan i mastersprogrammet global, sexual och reproduktiv hälsa.

– På vårt program har det varit studenter från många olika länder och nationaliteter. Vi lärde oss så mycket från varandra, från våra olika regioner. Jag kan också säga att nu kan jag en hel del om forskningen inom detta fält.

En man med vit skjorta och svart jacka står i ljusgården på Campus Falun. Människor skymtas i bakgrunden.

Foto: Malin Kull

Vi önskar alla studenter ett stort lycka till!

Senast granskad:
Senast granskad: