Kronprinsessparet besöker Högskolan Dalarna

Under torsdagen, den 11 november, besökte H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Dalarna. Under sin vistelse besökte de Högskolan Dalarna för att ta del av de insatser och erfarenheter som gjorts i spåren av Covid-19-pandemin.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kronprinsessparet
Fotograf: Anna Nylander, Länsstyrelsen i Dalarna

Besöket i Dalarna är, en av de resor som, på H.M. Konungens initiativ, genomförs av medlemmar i Kungafamiljen för att visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer i Sveriges 21 län.

Vid besöket presenterade rektor Martin Norsell Högskolans verksamhet och Kronprinsessparet fick också möjlighet att samtala med studentkårens ordförande Johanna Strickert kring hur studenterna upplevt pandemin under det senaste året.

– Även om omställningen till nätbaserat lärande under pandemin gick väldigt bra för Högskolans del, är det viktigt att också tala om de effekter av mer psykosocial karaktär som pandemin fört med sig, inte minst i relation till våra studenter. Jag är glad över att vi fick möjlighet att samtala med Kronprinsessparet kring denna viktiga fråga, säger rektor Martin Norsell.

Besöket avslutades med att Fatumo Osman och Kerstin Erlandsson, båda docenter i omvårdnad, berättade om hur pandemin påverkat arbetet med Högskolan Dalarnas utbildningar.

Fatumo Osman, Kerstin Erlandsson och rektor Martin Norsell stående framför kronprinsessparet i högskolans bibliotek

– Högskolan Dalarna har redan innan pandemin arbetat både nätbaserat med digitala möten och på plats i Somaliregionen och Bangladesh. Pandemin har skyndat på övergången till nätbaserat mentorskap och användandet av ny teknik för det fortsatta arbetet med kompetensutveckling i klinik, undervisning och i forskning, säger Kerstin Erlandsson, programansvarig för barnmorskeprogrammet, globala magisterprogrammet och uppdragsutbildningen i Bangladesh.

Senast granskad:
Senast granskad: