Katarina Johansson är ny högskoledirektör för Högskolan Dalarna

Den 17 januari 2022 tillträdde Katarina Johansson som högskoledirektör. Katarina har en bred erfarenhet inom skolvärlden med bakgrund som lärare, rektor och skolchef. Som högskoledirektör är hon en del av högskolans ledning.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kvinna med ljust hår som ler in i kameran, kvinnan bär mörk kostym och vit blus under.
Högskoledirektören Katarina Johansson har lång erfarenhet från skolvärlden och ser fram emot att vara en del av Högskolan Dalarna. Privat

­Högskoledirektören ansvarar för att övergripande leda, samordna och utveckla högskolans gemensamma verksamhetsstöd med sina ca 230 medarbetare samt vara övergripande ansvarig för bland annat ekonomi och verksamhetsledningssystem för Högskolan Dalarna. I uppdraget ingår även att representera högskolan i högskoleövergripande sammanhang både regionalt, nationellt och internationellt.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda Högskolan Dalarnas verksamhetsstöd.
Högskolan Dalarna har en viktig roll i samhället och jag ser fram emot att, bland annat genom samverkan internt och externt, få vara en del i att realisera högskolans ambitioner när det gäller fortsatt kvalitetsutveckling och digitalisering, säger Katarina Johansson.  

Lång erfarenhet inom skola och utbildning

Katarina Johansson har en bred och lång erfarenhet inom skolvärlden med bakgrund som lärare, rektor och skolchef. har tidigare varit exempelvis rektor för Göranssonska skolan där hon också ingick i Sandvik Utbildnings AB:s ledningsgrupp. Närmast kommer Katarina från rollen som skolchef för Hofors kommun, där hon också bor.

– Jag ser fram emot att utveckla verksamhetsstödet inom högskolan och därigenom ge institutionerna, våra forskare och studenter möjlighet att fokusera på sina respektive uppdrag, säger Katarina Johansson.

Senast granskad:
Senast granskad: