Högskolan Dalarna avtackar och välkomnar studenter

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

I dagarna har det varit högtidlig stämning vid högskolan. Två ceremonier har genomförts. En avslutningsceremoni där programstudenter tackats av och en välkomstceremoni där nya studenter hälsats välkomna till vårterminen.
Många gäster och studenter sitter och lyssnar vid högskolan Dalarnas avslutningsceremoni
Madelene Håll

Under fredagen den 13 januari firades cirka 250 studenter från 17 olika program vid Högskolan Dalarna under en avslutningsceremoni. På plats vid Guide Arena rymdes totalt cirka 850 personer bestående av studenter som avslutat sina studier tillsammans med sina anhöriga. Studenterna blev lyckönskade av konferencier Carin Nordström, rektor Martin Norsell, landshövding Helena Höij och kårordförande Johanna Strickert. Dessutom bjöd dagen på livemusik av dalaartisten ALVA.

Den tidigare studenten Linda Forssell Asp gratulerade studenterna och gav några värdefulla tips och råd inför kommande yrkeskarriär.

– Jag önskar att du känner ödmjukhet inför din uppgift, ditt yrke och dina arbetskamrater. Var snäll mot dig själv och våga göra misstag. Hitta en mentor! Var nyfiken, fråga. Stort lycka till med ditt nya yrke! sa Linda i sitt tal till studenterna.

En alumnstudent i folkdräkt vid högskolans avslutningsceremoni
Linnea Hinz

Två studenter som avslutade sina studier var de goda vännerna och socionomstudenterna Stina Lindholm och Rebecka Doroci.  

– Det känns overkligt, jättebra och skönt att ta examen. Det bästa med att studera här har varit att vi har träffat varandra! Sedan har vi fått bra hjälp av lärarna och lärt känna många andra nya människor.

Två studenter vid högskolans avslutningsceremoni
Madelene Håll

Under måndagen den 16 januari började en ny termin vid högskolan och 580 programnybörjare välkomnades vid campusorterna Borlänge och Falun. Studenterna välkomnades av bland annat konferenciererna Therese Herkules och Carin Nordström, rektor Martin Norsell, vice kårordförande Ebba Erkes och kårordförande Johanna Strickert tillsammans med studentkårens intromästare. 

Konferencier talar vid högskolans välkomstceremoni.
Emma Arnberg

Högskolan Dalarna hälsar dig som är avgående student ett stort tack och lycka till och dig som är ny student välkommen till oss och till vårterminen 2023.

Senast granskad:
Senast granskad: