3741 nya studenter började sina studier vid Högskolan Dalarna

Under måndagen började höstterminen för nya studenter vid Högskolan Dalarna och 3741 nya studenter påbörjade sin utbildning. En ökning från förra årets 3408 nya studenter.

Totalt började över 9500 studenter ett nytt utbildningsår vid Campus Borlänge, campus Falun och digitalt på distans. Första dagen på terminen inleddes som vanligt med en introduktion till Högskolan Dalarna för nya studenter och studenterna fick bland annat ta del av ett tal från Rektor Martin Norsell och från studentkåren.

Två pirriga studenter som gjorde sin första dag var Adam Klangvall, 20 och Stefano Chiarello, 20 båda från Sandviken.

Adam hittade rätt innehåll i sin utbildning på Högskolan Dalarna.

Person står inomhus glasögon
Adam Klangvall

– Jag letade efter en producenttutbildning och hade ett par alternativ runt om i landet att välja mellan. Ljud- och musikproduktionsprogrammet här i Högskolan Dalarna var mest intressant eftersom delar av utbildningen är unika och inte finns någon annanstans. Här får man lära sig att arbeta med så kallade Pro Tools, vilket passar mig allra bäst eftersom det är användbart för mig som uteslutande använder PC-datorer.

Adam har också framtiden klar för sig.

– I framtiden vill jag arbeta som producent och den här utbildningen kommer ge mig bra förutsättningar för att kunna uppnå det målet.

När det gäller framtiden är Stefano mer intresserad av att hjälpa människor och har därför valt Socionomprogrammet.

Porträtt Stefano
Stefano Chiarello

– Mitt mål är att kunna påverka samhället och jag vill arbeta med att hjälpa människor med olika erfarenheter eller livsöden. Det har alltid varit min passion och det är även det jag är bäst på. För mig var det därför ganska självklart att ta mig an tre års socionomstudier vid Högskolan Dalarna. För mig passar det perfekt med närheten hem i kombination med utbildningens innehåll.

Vi hälsar alla nya studenter välkomna till Högskolan Dalarna och önskar lycka till med studierna!

Senast granskad:
Senast granskad: