Sandra läser socionomprogrammet

– Detta program ger en stadig och bred grund vilket gör att jag kommer ha stora möjligheter i framtiden hur jag än väljer att göra, säger Sandra.

Porträttbild

Varför valde du att studera vid Högskolan Dalarna? 

– Jag valde utbildningen för att senare kunna studera vidare och ta en magisterexamen. En studievägledare berättade att jag då hade jag två val på program som ledde mig dit varav Socionomprogrammet var ett. Dessutom ger detta program en stadig och bred grund vilket gör att jag kommer ha stora möjligheter i framtiden hur jag än väljer att göra.

Hur trivs du på utbildningen?

– I det stora hela trivs jag väldigt bra. Men det är en tuff utbildning så det gäller att vara beredd på att lägga ner tid på studierna. Jag var kanske inte fullt ut beredd och har därför fått kämpa lite extra i perioder.

Hur är det att studera i Dalarna?

– Jag har rätt nära hem till familjen och jag älskar Dalarna som plats. Falun har jag alltid kallat för ett "mindre Uppsala". Faluån som går genom stan, det finns fina parker, härliga caféer och en skön stämning i staden. 

Vad gör du på fritiden?

– På fritiden umgås jag med vänner och håller på med djur. Bland annat rider jag, tar hundpromenader och gosar med kaniner. Utöver det arbetar jag. 

Vad vill du arbeta med i framtiden?

– Jag vill vidareutbilda mig till sexolog för att senare kunna utbilda barn, unga och föräldrar kring känslor, relationer, psykisk hälsa och kommunikation.

Varför är du intresserad av just den inriktningen? 

– Jag tror starkt att skolan och samhället måste ta en större roll i att utbilda sina medborgare kring det jag nämnde ovan då samhällsstrukturerna och familjestrukturerna ändras. Det är inte längre självklart att det finns en förtrolig vuxen som kan eller vill tala med barnen om dessa saker och därför bör samhället på olika sätt tillförsäkra sig att alla ändå får rätt kunskap för att alla ska kunna känna sig trygga och må bra.

Har du några tips till framtida studenter?

– Välj att vidareutbilda dig inom något du verkligen brinner för. Du har bara ett liv och det är upp till dig att leva det fullt ut. 

Senast granskad:
Senast granskad: