Sandra läser socionomprogrammet

– Detta program ger en stadig och bred grund vilket gör att jag kommer ha stora möjligheter i framtiden hur jag än väljer att göra, säger Sandra.

Porträttbild

Jag valde utbildningen för att senare kunna studera vidare och ta en magisterexamen. En studievägledare berättade att jag då hade jag två val på program som ledde mig dit varav Socionomprogrammet var ett. Dessutom ger detta program en stadig och bred grund vilket gör att jag kommer ha stora möjligheter i framtiden hur jag än väljer att göra.

I det stora hela trivs jag väldigt bra. Men det är en tuff utbildning så det gäller att vara beredd på att lägga ner tid på studierna. Jag var kanske inte fullt ut beredd och har därför fått kämpa lite extra i perioder.

Att studera på Högskolan Dalarna innebär att jag har rätt nära hem till familjen och jag älskar Dalarna!

Falun har jag alltid kallat för ett "mindre Uppsala". Faluån som går genom stan, fina parker, härliga caféer och skön stämning.

På fritiden umgås jag med vänner, håller på med djur på olika sätt (rider, tar hundpromenader, kaningosar) och jobbar.

Ett gott samhälle är ett samhälle där alla är välkomna och bidrar till välfärden på olika sätt.

I framtiden vill jag vidareutbilda mig till sexolog för att senare kunna utbilda barn, unga och föräldrar kring känslor, relationer, psykisk hälsa och kommunikation.

Jag tror starkt att skolan och samhället måste ta en större roll i att utbilda sina medborgare kring det jag nämnde ovan då samhällsstrukturerna och familjestrukturerna ändras. Det är inte längre självklart att det finns en förtrolig vuxen som kan/vill tala med barnen om dessa saker och därför bör samhället på olika sätt tillförsäkra sig att alla ändå får rätt kunskap för att alla ska kunna känna sig trygga och må bra.

Ett tips till de som ska välja utbildning är att välja något man brinner för. Du har bara ett liv och det är upp till dig att leva det fullt ut!

Senast granskad:
Senast granskad: