Jozef har läst idrottstränarprogrammet

– Jag har själv utvecklats både som atlet och som tränare genom programmets olika kurser, säger Jozef.

Porträttbild

Jag valde utbildningen för att jag vill utvecklas som tränare. Man blir aldrig fullärd och jag strävar alltid efter att utvecklas. Som tränare möter man olika individer med olika drömmar och mål. Jag valde utbildningen för att jag vill kunna få de grundverktyg som kan behövas för att kunna arbeta så att individer ska kunna komma till en ny utvecklingsnivå inom sin idrott.

Jag hade hört gott om Högskolan Dalarna innan jag började här och det är kunniga lärare som gör allt för att du ska utvecklas.

Falun är en stad som "andas" idrott! Trots att staden är liten så kan man ändå uppleva mycket olika saker som bland annat mycket natur, hoppbackarna eller Falu gruva.

På fritiden tränar och tävlar jag i karate. Jag är även tränare för Falu karateklubbs tävlingsgrupp.

I framtiden kommer jag starta min egen karate "dojo" med inriktning på tävlingskarate. Två långsiktiga mål är att få jobba inom Riksidrottsförbundet eller Svenriges Olympiska Kommitté för att utveckla svensk idrott samt att kunna jobba som elitkaratetränare inom Svenska Karateförbundet.

Ett gott idrottssamhälle för mig är att man ska ta hand om sina medmänniskor och introducera personer till ett hälsosamt liv.

Jag vill förändra världen genom att med mina kunskaper och meriter kunna hjälpa individer att nå sina mål och drömmar. Jag vet att mina erfarenheter både som atlet och som tränare kan hjälpa personer till en hälsosammare livsstil samt att kunna prestera bättre inom sin idrott.

Tränarprogrammet inriktning prestation är en riktigt bra utbildning. Utbildningen ger dig grundverktyg för att kunna lyckas som tränare. Om du älskar idrott och att vara ledare så är denna utbildning något för dig. Jag har själv utvecklats både som atlet och som tränare genom programmets olika kurser.

Senast granskad:
Senast granskad: