Anna läser IT-säkerhet och mjukvarutestning

– Det som är det charmiga med IT är att man blir aldrig riktigt fullärd, säger Anna.

Proträttbild

Varför valde du att studera programmet?

Jag visste att jag var intresserad av IT och ville hitta en utbildning inom den sektorn som intresserar mig mest. Varför jag valde just IT-Säkerhet och Mjukvarutestning var för att det fanns väldigt många kurser i programmet som jag tyckte var intressanta och moderna som exempelvis Datamining och BI.

Hur har din resa sett ut fram till att du började studera?

Jag arbetade tidigare på ett IT-företag vilket jag trivdes väldigt bra med. Jag hade också en positiv syn på branschen då jag visste att den är väldigt bred och att det alltid finns något nytt att lära sig. Det var det som fick mig att söka utbildningen.

Hur är det på utbildningen?

Jag tycker att det är en bra stämning i klassrummet där alla vågar ta plats och det finns ofta utrymme för diskussion i ämnena vi går igenom. Det märks också att lärarna är engagerade och brinner för de ämnen vi har vilket ger en bra upplevelse.  

Vad är det bästa med utbildningen?

Det är ju en helt ny utbildning som är anpassad efter vad olika företag i Borlänge har efterfrågat vilket gör att innehållet är väldigt modernt och relevant idag. Men det allra bästa är att utbildningen i sig är väldigt bred. Utbildningen innehåller också väldigt mycket programmering, vilket jag tycker är en fördel.

Har du några tips till blivande studenter?

Det är bra att ha erfarenhet inom programmering till exempel men det allra viktigaste är att man väljer en utbildning som man har ett genuint intresse för och som innehåller ämnen man verkligen vill lära sig mer om. 

Vad betyder det att ni samläser med andra program?

Jag tycker att flera av de kurser vi samläst med andra program har varit viktiga i sig då de gett mig ett bredare perspektiv på branschen i helhet. Programmets egna kurser är mer tekniska men genom samläsningen får vi till exempel mer kunskap om projektledning och organisation vilket är bra att ha med sig.

Känner du att utbildningen ger dig bra förutsättningar in i arbetslivet?

Det är mycket eget ansvar när det gäller att söka och ta reda på information själv för att lösa uppgifter, vilket jag tror speglar arbetslivet bättre. Det är nog sällan man kommer till ett jobb där man får en guide som beskriver steg för steg hur man ska lösa uppgiften. Så det tror jag ger oss en god förberedelse till att anpassa oss till arbetslivet.

Vad känns mest spännande med den bransch du är på väg in i?

Det är att den ändras hela tiden. Tekniken utvecklas hela tiden och det finns många idéer. Det är det som är det charmiga med IT är att man blir aldrig riktigt fullärd.

Senast granskad:
Senast granskad: