Kurspaket 7 riktar sig till dig som har läst minst 30 högskolepoäng i idrott och/eller hälsa eller motsvarande och består av tre kurser: Idrottsvetenskaplig metod, Fördjupning i Styrkelyftstränarskap och ett Examensarbete i Styrkelyftstränarskap. Denna termin är din chans att fördjupa dig i en eller några aspekter av tränarskapet i styrkelyft.
Hösten 2020 startade Sveriges första högskoleutbildning för att bli styrkelyftstränare bestående av 8 kurspaket som går på halvfart över 8 terminer! Utbildningen är kostnadsfri, precis som all annan universitetsutbildning i Sverige, och anordnas av Högskolan Dalarna i samverkan med Svenska Styrkelyftförbundet. Det är en tvåårig distansutbildning på halvfart (dvs. 4 år) med praktikinriktade fysiska träffar 1 – 4 gånger per termin.
Mer information om utbildningen:
Utbildningen riktar sig till dig som vill ta nästa steg i din styrkelyftskarriär. Kanske är du klar med gymnasiet och vill fortsätta satsa på din tävlingskarriär kombinerat med studier. Kanske vill du börja arbeta som tränare i styrkelyft på dagtid och/eller bara vill fördjupa dig i din tränarroll. I programmet ingår bland annat fysiologi- och anatomikurser, tränings- och tävlingslära, pedagogik, PT-kurs, idrottsentreprenörskap, förbunds- och föreningslära, (styrkelyftsdidaktik för olika åldrar, utrustad lyft), mm. I utbildningen undervisas du av några av de främsta auktoriteterna inom styrkelyft på internationell nivå.
Vissa delar av utbildningen kan komma att hållas på engelska.
Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.
Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).
Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.
På du.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats. Med hjälp av webbanalys kan vi anpassa webbplatsen ytterligare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.