Utbildningsskola för positiva energidistrikt / Training school for positive energy districts (PED)

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolan Dalarna blev utvald av EU Cost Action som värd för den första utbildningsskolan för de positiva energidistrikten (PED).

SkärmklippXhang.PNG

Europa kommer att bli en global förebild i energiomställningen. Det har gjort betydande framsteg när det gäller innovationer på byggnadsnivå och intensifierar nu ansträngningarna mot stadsomfattande transformation med det banbrytande konceptet Positiva Energy Districts. EU:s strategiska energiteknikplan (SET-Plan) har fastställt en vision om att skapa 100 PED:er i Europa till 2025.

EU Cost Action CA19126 betyder Positive Energy Districts European Network (PED-EU-NET). Denna COST-åtgärd kommer att driva utplaceringen av PED:er genom att harmonisera, dela och sprida kunskap och genombrott om PED:er mellan olika intressenter, domäner och sektorer på nationell och europeisk nivå.

Högskolan Dalarna valdes av EU Cost Action CA19126-kommittén som värd för den första utbildningsskolan för PED:erna. Det var cirka 34 deltagare som gick med i denna träningsskola i Borlänge campus från 3-5 oktober 2022. Huvudämnet för träningsskolan handlade om karaktäriserings- och simuleringsverktyg för PED:er. 

– Dessutom bjuder vi också in Borlänge kommun, Borlänge Energi, Dalarna Science Park, RISE och andra kommuner att diskutera med PED-experter i denna utbildningsskola i form av en workshop under denna period. PED-konceptet är i allmänhet nytt för många kommuner och relaterade intressenter. Det är mycket bra att diskutera med internationella experter kring ämnena om PED:s omfattning och koppling till koldioxidneutrala städer, samt hur man kan börja göra en PED med tillgängligt verktyg, säger Xingxing Zhang, kontaktperson från Högskolan Dalarna för träningsskolan.

Positive Energy Districts European Network: EU Cost Action CA19126

 

Senast granskad:
Senast granskad: