Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Hand  håller glaskula jordglob utomhus fasad Campus Falun
Högskolans forskarnätverk RECAST utgör en viktig plattform för utbyte av kunskap och erfarenheter inom hållbar utveckling. Vi träffar Farhana Borg som ger oss en tillbakablick på vad som har hänt sedan nätverkets första träff i januari 2021.  
Nyhet
	En man sitter vid ett skrivbord med en dator framför sig.  Anvisningar för användning	För a
Just nu är svarsfrekvensen låg, därför förlängs svarstiden. Svara på undersökningen senast den 27 oktober. Läs mer om varför det är viktigt.
Nyhet
Myller av folk.
Idag (måndag 21 oktober) öppnar nomineringen till Årets alumn 2025. Du som medarbetare har rätt att nominera till priset.
Nyhet
Undervisning 240920_12
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har, i sin granskning av Högskolan Dalarnas kvalitetssäkringsarbete, valt att fokusera på tre fördjupningsspår. Under början på november kommer platsbesök av UKÄ att ske.
Nyhet
Vy över ett rum där flera personer sitter runt ett bord, man ser inte personerna bara vad de har på bordet som är laptops.
Ta chansen att söka och/eller nominera kandidater till uppdraget som prefekt för institutionen kultur och samhälle, IKS.
Nyhet
När forskare får barn påverkas deras karriärer, men könsskillnaderna är stora, enligt en ny studie. Pappornas publiceringstakt ökar efter att första barnet fötts medan mammorna ligger kvar på samma nivå. Två år efter första barnet publicerar männen 40 procent mer än kvinnorna.
Nyhet
En ny handläggningsordning för planering av lärares arbetstid har trätt i kraft vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
The Commission’s Framework Programme 10 advisory group has published a report, saying each part of the next Framework Programme should be run by independent councils . They recommend more money, “radical” simplification, fewer Widening programmes…
Nyhet
Nu finns en ny, omarbetad utgåva av Vetenskapsrådets skrift God forskningssed. Skriften är en vägledning för etisk reflektion under hela forskningsprocessen och vänder sig till forskare i alla stadier, men även till forskningspersonal och forskningshuvudmän.
Nyhet
Under 2025 utlyser Vetenskapsrådet bidrag för forskningssamverkan inom medicin och hälsa.
Nyhet
Person håller i ett lila papper med texten "Framtid"
Valresultatet till utbildnings- och forskningsnämnden (UFN) och forskarutbildningsnämnden (FUN) är fastställt och nya ledamöter har utsetts.
Nyhet
Temperatur i lokaler
Två personer i en trappa som pratar med en person som sitter bredvid trappan.
Just nu pågår intrimning av av ventilation och temperatur i Campus Borlänge. Därför är det extra viktigt att att inga egna värmekällor används, det kan till och med göra lokalerna kallare då systemet skickar ut kyla för att kompensera värmen.
Nyhet
Elever som jobbar i sina skrivböcker med färgglada pennor.
Från den 1 januari 2025 införs en ny organisationsmodell för Högskolan Dalarnas lärarutbildning. För att säkerställa kvalitet och kontinuitet under övergången tillsätts en interimistisk lärarutbildningsnämnd som ska leda och samordna arbetet fram till dess att en ordinarie nämnd är på plats.
Nyhet
Högskolan Dalarna byggnad samt närbild på delar av biblioteksbyggnaden på Campus Falun.
Just nu pågår en omplaceringsutredning inom ILU och som en följd av det kommer inga lediga tjänster att tillsättas vid högskolan under en period när avdelningen för HR arbetar med matchning.
Nyhet
Vy över en föräläsningssal med människor som sitter och lyssnar. Stolarna är blå.
Alla medarbetare bjuds in till informationsträffar för att ta del aven uppdatering om situationen just nu och det fortsatta arbetet för en ekonomi i balans. En träff arrangeras på respektive campus.
Nyhet
Person sitter framför dator. Personen har mörkt hår och svarta kläder.
Svara på undersökningen senast den 20 oktober. Undersökningen gör du via ett mejl från "Dalarna University" i din inkorg med ämnesraden "Högskolan Dalarna medarbetarundersökning 2024".
Nyhet
Doktorshattar pappersrulle publik
Högskolan Dalarna bjuder in till akademisk högtid den 20–21 mars 2025 i Falun. Det blir ett festligt firande av akademiska framgångar och prestationer bland högskolans medarbetare, samt utdelning av priser och utmärkelser.
Nyhet
Illustration som beskriver arbetsbristprocessen i olika färger
Nu inleds nästa steg i arbetsbristprocessen som innebär kretsning och turordning där alla medarbetare på högskolan kan komma att beröras.
Nyhet
Omplaceringsutredningar är avslutade. Nu inleds nästa steg i arbetsbristprocessen som innebär kretsning och turordning.
Nyhet
Illustration i grönt och svart med texten "Dalarna innovation days 2024"
Slutet av oktober markerar återigen starten för Dalarna Innovation Days, ett evenemang som förra året lockade nära tusen deltagare. Årets upplaga bjuder på aktiviteter som riktar sig till studenter, forskare, start-ups, techföretag och investerare.
Nyhet