Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Man med mörk hår sitter vid laptop.
Cirka 40 kurser använder nu Canvas som lärplattform och ingår i den pilot som genomförs under hösten för att pröva nya lärplattformen som kommer ersätta Learn fullt ut inför hösten 2024.
Nyhet
Person tangentbord bärbar dator bors inomhus
Från och med den 10 oktober 2023 kommer det inte längre vara möjligt att lägga till eller ändra information i forskningsdatabasen. Den information som redan finns kommer dock vara synlig på webben ett tag framöver.
Nyhet
Röda bär gröna blad
Hitta ut till Borlänges och Faluns höst-smultronställen med Naturkartan, haka på en campus-campus-vandring eller kom i form med Friskis & Svettis. Läs mer om fler aktuella aktiviteter och hur du anmäler dig. Vad vill du uppleva? Lämna gärna förslag på aktiviteter till föreningen.
Nyhet
Martin Norsell
Efter drygt fem år som rektor för Högskolan Dalarna tillträder Martin Norsell sitt nya uppdrag 1 december 2023.
Nyhet
Högskolans granskning av institutionernas forskningsverksamhet genomförs med stöd av externa sakkunniga som nu har inkommit med sina respektive slutrapporter.
Nyhet
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig.
Den 7 oktober stängs verktyget ner och i nuläget finns inget som ersätter det. Verktyget har fungerat som ett stöd till lärare och studenter.
Nyhet
Dalarna Innovation Days
Välkommen till Dalarna Innovation Days 2023. Den gröna omställningen och vår tids andra stora utmaningar ställer höga krav på både kreativitet och mod. En enda idé eller aktör kan inte lösa alla utmaningar ensam. Därför är det avgörande att vi samlas, utbyter tankar och lär av varandra.
Nyhet
En person som håller i tre pennor och positlappar.
Två förslag på arbetsmiljömål finns nu framtagna och ett antal indikatorer utpekade för att följa upp målen. Den 27 september kommer MBL informeras om arbetet och förslagen som finns framtagna.
Nyhet
Träd med höstlöv, två personer som går på en cykelväg.
Personal och studenter välkomnas till en vandring mellan högskolans campus. Vandringen är 27 km och Student Dalarna bjuder alla deltagare på lunch.
Nyhet
Gul golvskylt med texten: Tentamen pågår! "Tyst Zon".
Högskolan provar nu det digitala verktyget Inspera som är ett systemstöd för digital tentamen. Nu söker vi efter dig som har tentamen planerad på plats i Falun under perioden november 2023 till juni 2024.
Nyhet
Två kvinnor en man står inomhus glada.
Ta del av information och aktuella ärenden i utbildnings- och forskningsnämnden, UFN. Nya ledamöter till granskningsutskottet eftersöks och du kan läsa mer om varför det blir en försening av pågående granskning av lärosätets forskning.
Nyhet
Högskolan Dalarna byggnad och grönskande utomhusmiljö på Campus Falun
Hela lärosätet berörs av beslutet som handlar om resultatförbättringar och i vissa fall kostnadsbesparingar i budgeten inför 2024. Resultatet för högskolan behöver förbättras med 42 miljoner kronor.
Nyhet
Ett par studenter som står och kollar på en laptop, ena studenten pekar på skärmen.
Nu finns fyra utbildningstillfällen om dataskyddsförordningen (GDPR) med fokus på att hantera personuppgifter, för dig som medarbetare, chef, forskare eller student.
Nyhet
Språkhusets barackbyggnader och grönskande utomhusmiljö på Campus Falun.
Från vecka 38 förbereds demonteringen av språkhuset och under vecka 41 ska arbetet vara klart. Därefter kommer arbeten för att återställa markytan att göras.
Nyhet
Dags för lönesamtal
Blommor i gul och lila, på avstånd skymtas ett torg.
Nu är det dags för lönesamtal. Senast den 23 oktober ska du ha erbjudits och genomfört ett lönesamtal med din närmaste chef.
Nyhet
Nu är det dags att bjuda in till lönesamtal. Senast den 23 oktober ska medarbetare ha erbjudits och genomfört ett lönesamtal med sin närmaste chef.
Nyhet
Studenter studerar i en undervisningssal.
Det 24 år gamla arbetstidsavtalet läggs åt sidan och ersätts av ett nytt lokalt avtal från och med 1 januari 2024.
Nyhet
Logotyp för AIMday
Den 18 oktober är det dags för Högskolan Dalarnas första AIMday. Det är en dag där du som forskare/sakkunnig får chans att träffa externa aktörer för att dela kunskaper och erfarenheter kring en specifik fråga.
Nyhet
Närbild på händer som använder tangentbord.
Anställda vid Högskolan Dalarna kan nu nå mallar direkt via Office-programmens mallbibliotek. Mallar finns för Word och Powerpoint. Mallarna ska underlätta för dig i ditt arbete. De har utvecklats utifrån krav på digital tillgänglighet och i förhållande till Högskolan Dalarnas grafiska profil.
Nyhet
Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, STINT, utlyser Postdoc-stipendium för utlandsvistelse i minst 1 år.
Nyhet