Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Person sitter vid skrivbord inomhus och tittar på datorskärm.
Enkäten skickas till avdelningschefer den 3 oktober 2022.
Nyhet
Närbild på järnvägsräls.
Tyvärr finns det inte möjlighet att ersätta reseräkningar som är äldre än tre månader, därför är det viktigt att du lämnar in din reseräkning så snart en tjänsteresa är avslutad.
Nyhet
Många svenska aktörer vill att det ska bli lättare att ta del av forskningsbaserad kunskap. Det visar en förstudie som Vetenskap & Allmänhet har gjort för Vetenskapsrådet. I en ny rapport ges förslag på hur en nationell plattform för nyheter och berättelser om forskning kan bli verklighet.
Nyhet
Närbild på doktorshattar och diplom.
I samband med akademisk högtid promoverar Högskolan Dalarna hedersdoktorer. Nu är det dags att nominera 2023 års kandidat/kandidater. Sista dag för nominering är 28 oktober 2022.
Nyhet
Vetenskapsrådet har tillsammans med en grupp forskare och kommunikationsexperter tagit fram ett ramverk för hur kommunikation om forskning kan bli en naturlig del i forskarutbildningen. Vid detta webbinarium presenteras gruppens rekommendationer och slutsatser.
Nyhet
Tyvärr finns det inte möjlighet att ersätta reseräkningar som är äldre än tre månader. Därför är det bra om du som chef påminner om tidsgränsen när du beviljar en tjänsteresa.
Nyhet
Nu utlyser Vetenskapsrådet ett bidrag för att stödja uppbyggnad och utveckling av miljöer som främjar forskningssamarbeten kring ett gemensamt tema samt bidrar till högre utbildning. Utlysningen är öppen för ansökningar med nydanande och tvärvetenskapliga frågeställningar inom alla områden.
Nyhet
ennor, tejp, papper och postitlappar som ligger ett bord. I bakgrunden syns kontrosstolar.
För högskolans tekniska och administrativa personal finns möjlighet om verksamheten tillåter att teckna distansavtal. Annars ska arbete ske på arbetsplatsen.
Nyhet
För högskolans tekniska och administrativa personal finns möjlighet om verksamheten tillåter – vilket du som chef avgör att teckna distansavtal. Annars ska arbete ske på arbetsplatsen.
Nyhet
Lars står på knä vid fem kor i en ladugård.
”Vad får kon att må bra och trivas i ladugården?” Det och svar på flera andra frågor får gymnasieelever svar på under årets ForskarFredag när de lånar in våra forskare till ett besök i klassrummet.
Nyhet