Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Jörgen
Från student till rektor – en resa där Högskolan Dalarna hela tiden varit med. Regeringen har beslutat att utse Jörgen Elbe till rektor för Högskolan Dalarna. Jörgen, som har varit vikarierande rektor sedan den 1 december 2023, ser nu fram emot att ta sig an rektorsuppdraget fullt ut.
Nyhet
Person står vid sitt skrivbord, personen har en svart t-shirt med högskolans logotype på.
Under en tid kommer högskolan ha tre campus att supporta i samband med in/- och utflytt för Campus Borlänge. Det innebär att servicenivån kommer påverkas. Supportorganisationen gör sitt bästa för att svara och hantera ärenden. 
Nyhet
AIMday Hållbar framtid Dalarna 23 oktober 2024
AIMday är en unik möjlighet för dig som forskare att träffa externa aktörer för att dela kunskaper och få inspiration kring en specifik fråga.
Nyhet
Två personer står bredvid varandra och kollar in i kameran. Den ena har vitt långt hår och blå kavaj, den andra har kort hårt och glasögon, personen bär ljusblå skjorta och grå kavaj.
Vikarierande rektor Jörgen Elbe och högskoledirektör Katarina Hedlund Johansson önskar en fin sommar.
Nyhet
Studenter i en undervisningssal på Campus Falun
Målet är en ekonomi i balans år 2027. För att uppnå målet måste långsiktiga och strukturella förändringar genomföras, utöver de kortsiktiga insatser som redan pågår.
Nyhet
Jordglob av glas handen framför byggnaden Campus Falun.
Nu är vi halvvägs mot målåret 2026 för högskolans mål för hållbar utveckling – har vi hunnit halvvägs också i genomförandet?
Nyhet
Hand håller mobil personer
Inför ledighet är det viktigt att skapa förutsättningar för att kunna koppla av. Här finns några konkreta saker som du alltid behöver göra innan din ledighet.
Nyhet
Vy över en trappa där flera personer sitter utspridda. En person står nedanför trappan och upplevs berätta något för dem som sitter i trappen.
Under två dagar har du möjlighet att ta del av insikter och inspiration för framtidens utbildning.
Nyhet
Elever som jobbar i sina skrivböcker
Idag presenterades ett förslag på ny organisation för lärarutbildningen för högskolestyrelsen. Nu fortlöper processen och förslaget skickas ut på intern remissrunda med start måndag den 17 juni.
Nyhet
Händer som skriver på tangentbord
Lämna in dina synpunkter senast den 28 juni.
Nyhet
Kvinna sitter framför en laptop i kontorsmiljö.
Kom ihåg att godkänna och attestera leverantörsfakturor även i sommar så att högskolan undviker dröjsmålsräntor/inkassokostnader på fakturor. Du loggar in i systemet precis som vanligt var du än befinner dig. Alternativt kan en ersättare utses. Som chef, påminn även dina medarbetare.
Nyhet
Kvinna vid datorskärm.
Högskolan Dalarna har i över 20 år utvecklat och erbjudit distansundervisning. Genom att kombinera teknisk innovation med pedagogisk utveckling har vi skapat en tillgänglig och flexibel lärmiljö som möter dagens utbildningsbehov.
Nyhet
Två personer sitter en soffa bredvid varandra framför en dator.
Förhandlingar i omplaceringsutredningen har genomförts och arbetsgivaren har informerat och förhandlat med arbetstagarorganisationerna om omplaceringsutredningar. Du som påverkas av omplacering kommer inom kort att informeras.
Nyhet
Högskolan Dalarna byggnad samt närbild på delar av biblioteksbyggnaden på Campus Falun
Du som har haft statlig anställning som inte varit pensionsgrundande hos annan statlig arbetsgivare än Högskolan Dalarna behöver skicka informationen till avdelningen för HR. Detta som ett led i arbetet med arbetsbrist och övertalighet om pågår.
Nyhet
Vy över byggnad i trä.
– Vi kommer flytta in enligt den takt vi har planerat för även om det fortsatt kommer vara en byggarbetsplats en tid framåt, berättar Renée Wingero, högskolans projektledare för nya Campus Borlänge, vid avdelningen för fastighets- och campusplanering.
Nyhet
Mugg Högskolan Dalarna logotyp bord inomhus personer i bakgrunden
Är du disputerad? Ansök om Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) Teaching Sabbatical 2025, senast 2 september 2024.
Nyhet
Foto från Campus Falun med Högskolan Dalarnas logotyp. Ett blomstrande träd är i förgrunden.
Under 2024 genomför Universitetskanslersämbetet (UKÄ) en granskning av Högskolan Dalarnas kvalitetssäkringsarbete för utbildning och forskning. Processen är en del av det kontinuerliga arbetet för att säkerställa hög kvalitet i utbildning och forskning vid svenska lärosäten.
Nyhet
Person står vid sitt skrivbord, personen har en svart t-shirt med högskolans logotype på.
Under en tid kommer högskolan ha tre campus att supporta i samband med in/- och utflytt för Campus Borlänge. Det innebär att servicenivån kommer påverkas.
Nyhet
Två kvinnor en man står inomhus glada
Ta del av senaste nytt från UFN så som handläggningsordning för nedläggning av ämne, huvudområde, yrkesexamen och utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå är fastställd.
Nyhet
Många gäster och studenter sitter och lyssnar vid högskolan Dalarnas avslutningsceremoni.
Fredag 31 maj arrangeras vårens avslutningsceremoni i Guide Arena, Falun. 600 studenter kommer delta på plats. Mingel kommer att ske i Ljusgården på Campus Falun.
Nyhet