Användarkonto

1 min läsning
Du använder ditt användarkonto för att komma åt olika nätverkstjänster som är nödvändiga för din utbildning.

Skapa och hantera användarkonto

Skapa ditt användarkonto på activate.du.se

Där kan du även

• skapa nytt lösenord om du förlorat det
  • se ditt användarnamn
  • aktivera Office365

Ditt användarnamn består av 8 tecken, alla bokstäver är gemener (små bokstäver). Till exempel "h17abcde" (h eller v för höst- eller vårtermin [h], årtalet du börjar [17] och sedan följer 5 bokstäver som bygger på ditt namn [abcde]).

Det lösenord som skapas består av 8 tecken.

Byta lösenord

Om du vill byta till eget lösenord görs detta på Mina sidor.

Du har kvar ditt användarkonto så länge du är registrerad på någon kurs vid Högskolan Dalarna.

• Läser du de sista kurserna på höstterminen avslutas kontot den 1 mars.
  • Läser du de sista kurserna på vårterminen avslutas kontot den 30 september

Personuppgifter

Information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig som student och hur vi hanterar dem.