Nyheter Institutionen för språk, litteratur och lärande

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Anneli Fjordevik vid ett bord
Tidigt i veckan kom nyheten att Anneli Fjordevik är ny proprefekt på institutionen för språk, litteratur och lärande. Här lär du dig mer om hennes akademiska karriär och om hur hon väljer koppla av när möjligheten finns.
Nyhet
Blommor på ett bord vid receptionen
Under två intensiva dagar var Institution för språk, litteratur och lärande (ISLL) värd för årets ASLA-symposium (Swedish Association for Applied Linguistics). Tillämpad språkvetenskap är en viktig inriktning inom ISLL som samlar många kollegor från institutionens olika ämnesinriktningar.
Nyhet
Mattias Aronsson, docent i franska vid Institutionen för språk, litteratur och lärande (ISLL), svarar på utbildningsminister Mats Perssons debattartikel i Svenska Dagbladet.
Nyhet
En grupp människor.
Högskolan Dalarna gästades av en delegation från Kina, som fick besöka våra lokaler och träffa både studenter och lärare.
Nyhet
Anneli Fjordevik föreslås som proprefekt för ISLL, fredag den 15 mars är du välkommen att delta på hörande.
Nyhet
Bild på Hiroko Inose som föreläser.
På kvällen onsdagen den 28:e februari, på stadsbiblioteket i Falun, höll Hiroko Inose, universitetslektor i japanska vid Högskolan Dalarna, en föreläsning om japansk manga.
Nyhet
Det hände mycket förra vecka på Institutionen för Språk, litteratur och lärande (ISLL) när kollegor samlades i Falun för att delta i Campusveckan.
Nyhet
I slutet av 2023 erövrade högskolan kandidatexamensrättigheter i italienska. Detta innebär att studenter som vill läsa italienska hos oss nu kan läsa från nybörjarnivå hela vägen upp till filosofie kandidatexamen.
Nyhet
Inomhus lärosal grupp människor stolar lärare
BethAnne Paulsrud, docent i engelska, fick för precis ett år sedan besked om att hon beviljats ett stipendium av Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) för att undervisa vid The Chinese University of Hong Kong under höstterminen 2023. Hur har det gått?
Nyhet
Profilbild på Boglarka.
Rekryteringsprocessen går mot sitt slut. Slutkandidat är Boglárka Straszer som föreslås som prefekt för institutionen för språk, litteratur och lärande, ISLL. Välkommen till hörande 13 december klockan 13.15-14.15.
Nyhet
Intervju är nu genomförd med den kandidat som visat intresse för uppdraget som prefekt på institutionen för språk litteratur och lärande.
Nyhet
Sista dag för ansökan till uppdraget som prefekt på institutionen för språk litteratur och lärande har nu passerat och en person har visat intresse för uppdraget.
Nyhet
Tre medarbetare vid ett konferensbord diskuterar framför en dator
Nu har du möjlighet att söka eller nominera kandidater till uppdraget som prefekt för institutionen språk, litteratur och lärande.
Nyhet
En kvinna sitter vid en bärbar dator.
För 1,5 år sedan lanserades högskolans medarbetarwebb och nu genomförs en webbplatsundersökning för att samla in åsikter om webbplatsen.
Nyhet
Fyra kandidater sökte tjänsten som prefekt på institutionen för språk, litteratur och lärande. En slutkandidat utsågs, men valde att tacka nej till tjänsten i slutskedet av processen.
Nyhet
Porträttbild BethAnne Paulsrud
BethAnne Paulsrud, docent i engelska, har fått stipendium för att undervisa vid The Chinese University of Hong Kong under höstterminen via Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) .
Nyhet
Sista dag för ansökan till uppdraget som prefekt på institutionen för språk litteratur och lärande har nu passerat och totalt har 4 kandidater har visat intresse för uppdraget.
Nyhet
Nu har du möjlighet att söka eller nominera kandidater till uppdraget som prefekt för institutionen språk, litteratur och lärande.
Nyhet
Var med och rösta fram de tre lärarrepresentanterna till högskolestyrelsen. Du kan rösta till och med onsdag 26 april klockan 24.00 i den digitala vallokalen. Välkommen!
Nyhet
Person håller i ett lila papper med texten "Framtid".
Valet till utbildnings- och forskningsnämnden (UFN) och forskarutbildningsnämnden (FUN) är nu avslutat. Valresultatet har nu godkänts och ledamöterna utsedda. Ta del av valresultatet och se vilka som är de nya kollegiala ledamöterna.
Nyhet