Nyheter Institutionen för kultur och samhälle

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Vy över en byggnad som håller på att byggas. Byggnaden är i två våningar och grå med blå fönsterkarmar.
Nu finns paviljongen för undervisning på plats och diverse installationer kommer nu påbörjas. Den 15 juni inleds flytten av nätverkslabb och lärosalar. Salarna görs bokningsbara i TimeEdit och benämns ”Pxxx” – P som i paviljong.
Nyhet
En instruktion inför flytten har tagits fram för att underlätta för dig att packa rätt. Medarbetare som berörs behöver inte vara på plats under flyttveckan men ska ha packat och märkt senast veckan innan flytten. Flyttkartonger finns utställda i lokalerna på Campus Borlänge.
Nyhet
En grävmaskin bryter upp plattor på ett torg.
Under bygget av den tillfälliga paviljongen för undervisning stängs Röda vägen av och biltrafiken leds om 11-17 maj. Entréerna till campus kan användas som vanligt.
Nyhet
Var med och rösta fram de tre lärarrepresentanterna till högskolestyrelsen. Du kan rösta till och med onsdag 26 april klockan 24.00 i den digitala vallokalen. Välkommen!
Nyhet
Löv på marken, träd med gula löv och Campus Borlänge i bakgrunden.
Den 26 april inhägnas en yta utanför Campus Borlänge, där en paviljong ska komma på plats och från hösten ersätta vissa undervisningslokaler. Röda vägen stängs av 8 maj och biltrafiken leds om. Entréerna till campus kan användas som vanligt.
Nyhet
Person håller i ett lila papper med texten "Framtid".
Valet till utbildnings- och forskningsnämnden (UFN) och forskarutbildningsnämnden (FUN) är nu avslutat. Valresultatet har nu godkänts och ledamöterna utsedda. Ta del av valresultatet och se vilka som är de nya kollegiala ledamöterna.
Nyhet
Ta del av de nominerade och valberedningens förslag till lärarrepresentanter i högskolestyrelsen. Valet öppnar 24 april och pågår till 26 april.
Nyhet
Än finns det möjlighet att nominera kandidater till uppdraget som lärarrepresentant i högskolestyrelsen. Nominera senast 11 april.
Nyhet
Är du intresserad av att vara med och påverka högskolans utveckling eller vet du någon som du tycker skulle passa för uppdraget? Nominera senast 11 april.
Nyhet
Kontorshus i rött tegel i tre plan med två garage.
Hus 26 på Trafikverkets område kommer användas för kontor, en byggnad som ligger cirka 300 meter från huvudentrén till Campus Borlänge. En paviljong för undervisning kommer återfinnas utanför entrén till campus och komplettera högskolans lokaler.
Nyhet
Vy över byggnad som håller på att byggas. Utanför bygganden står ett staket med olika budskap på.
Nu planeras det för kommande fikaforum om nya Campus Borlänge och du har möjlighet att tycka till om vilka teman, områden eller frågor som du vill veta mer om under forumet. Fikaforum är en digital återkommande aktivitet dit alla medarbetare är välkomna.
Nyhet
Person håller i ett lila papper med texten "kvalitet" på.
Är du intresserad av att arbeta med högskoleövergripande kvalitetsfrågor? Ställ upp i valen till utbildnings- och forskningsnämnden (UFN) eller forskarutbildningsnämnden (FUN). Du kan även nominera någon som du tycker skulle vara en bra kollegial ledamot. Nominera senast 15 mars.
Nyhet
Person håller i ett lila papper med texten "ansvar" på.
Snart är det val till UFN och FUN. Ta del av de preliminära vallängderna och se om du är röstberättigad.
Nyhet
Mugg Högskolan Dalarna logotyp bord inomhus.
Under februari gavs möjlighet att via ett formulär på medarbetarwebben bidra med synpunkter och idéer till den faktainsamling som pågår med anledning av lokalisering av de sammanhållna akademiska miljöerna. 120 svar har inkommit.
Nyhet
Tenoren byggnad på campus Borlänge i vintermiljö.
På projektsidan om flytten från Campus Borlänge kan du ta del av presentationen som visades i samband med informationsträffen 16 februari om kommande flytt, samt ta del av aktuell information. Tyvärr fungerade inte inspelningen som planerat.
Nyhet
En person som sitter vid en laptop och jobbar/studerar.
Har du tankar och synpunkter om lokaliseringen av de sammanhållna akademiska miljöerna? Fram till den 17 februari har du möjlighet att dela med dig tankar via ett webbformulär. Ett stort antal synpunkter har redan inkommit, men alla synpunkter välkomnas.
Nyhet
Högskolan Dalarna byggnad på Campus Borlänge omgiven av grönska
Högskolan behöver flytta ur delar av nuvarande Campus Borlänge innan nya campus i Borlänge är färdigt. Högskolan kommer ha tillgång till i stort sett alla lärosalar, men samtliga kontorsarbetsplatser behöver tömmas. Flytt sker efter vårterminens slut i juni 2023.
Nyhet
Närbild på två kaffekoppar på ett vitt bord, en med texten drömmar och en med Högskolan Dalarnas logotyp.
Fakta- och datainsamlingen som pågår både besvarar frågor och väcker nya i processen för lokalisering av de sammanhållna akademiska miljöerna. En viktig fråga som styrgruppen har diskuterat är vilka samarbeten mellan miljöerna som är extra viktiga att ta hänsyn till. Vad tycker du?
Nyhet
Under våren 2023 kommer det vara möjligt att göra platsbesök på nya Campus Borlänge och få en guidad visning på byggarbetsplatsen. Alla medarbetare är välkomna att anmäla sig. Platsbesöken erbjuds en gång per månad – anmälan för besöken under våren är öppen.
Nyhet
Sanja har träffat och intervjuat Plymouthbröderna vid flera tillfällen till boken Guds nya barnbarn. Där har barn och unga berättat om skillnaden mellan att gå i kommunal skola och sin egen skola Oneschool global i Hylte.
Nyhet